Корумпований Заступник начальника Волинської митниці ДФС Юрій Терещук, очолить Київську або Координаційно-моніторингову митницю Держмитслужби. Щодо цього питання тривають переговори з очільником Державної митної служби Максимом Нефьодовим.

Читайте також: Волиняни просять президента Володимира Зеленського захистити їх від корумпованого митника

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє блог "Павел Верещагин", який публікує інсайди з життя митниці, пише ІА Волинські Новини

Чим відомий Терещук

Пригадаємо хоча б декілька останніх епізодів. На початку березня цього року громадська організація Волинський центр протидії корупції (ГО "ВЦПК") звернулася до Президента України, директора НАБУ, а також прокурора області з вимогою припинити кримінальний розгул і контрабандні схеми на Волинській митниці.

У зверненні зазначалося, що до організації корупційних махінацій причетний заступник начальника Волинської митниці Юрій Терещук, який "заганяє" на свої компанії імпортерів автотранспорту.

"Йшлося і про шахрайство чиновника. Він організатор авантюр і масових заворушень на Волині, метою яких було призначення лояльного до місцевого криміналу керівника Волинської митниці. Будучи заступником голови Волинської митниці ДФС, Терещук підозрюється в низці шахрайств, незаконній економічній діяльності, відмиванні коштів", – повідомляє джерело.

Читайте також: Розлучення корумпованого волинського митника та доньки експрокурора: сторони не з’явились в суд (відео)

Зокрема, такий собі Віктор Севко стверджував, що Терещук і його партнер Микола Сидорчук в 2012 році заснували фірму ТОВ "Кастомс Брок", а йому запропонували стати її директором. Пропозицій робив особисто Терещук.

"Відтоді ця фірма займалася відмиванням коштів та шахрайством при ввезенні автомобільної техніки з-за кордону. За словами Севка, Терещук і його компаньйон побудували корупційну схему ввезення елітних автомобілів і незаконного вивезення бурштину промисловими партіями через гонконгівську компанію "Angel Trade CO., Limited" (15 / F. Radio City, 505 Hennessy Road, Causeway Bay, Hong Kong). Останню відкрив його товариш з кримінального світу Андрій Шваліковскій на прізвисько "Сом", який зараз перебуває в розшуку Інтерполу за контрабанду, а також фігурує в кримінальних провадженнях за шахрайство і низку тяжких злочинів на території ЄС.

Тепер же діяльність "Кастомс Брок" потрапила під увагу правоохоронних органів і йому, Севку, закрили виїзд за кордон, а сам Терещук продовжує займати високу посаду", – йдеться в повідомленні.

У грудні минулого року в ЗМІ оприлюднили запис телефонної розмови між Терещуком і місцевим підприємцем.

Читайте також: Обшуки на Волинській митниці: ДБР, вилучення телефону та схеми контрабанди (відео)

Увага! У розмові присутня ненормативна лексика.

Терещук говорить, що на митниці є кілька дорогих броньованих машин, які були розмитнені, як звичайні. На них потрібно робити донарахування. Але "фірма знайома", тому запитує підприємця, "чи є предмет даного питання". Ніби натякаючи, що за певну винагороду можна було би пропустити і без донарахування.

Блогер повідомляє, що саме сім’я Шваліковскіх ввела Терещука у владні кола, познайомивши його з дочкою тодішнього прокурора Волинської області Андрія Гіля.

Ставши зятем прокурора, Терещук потрапив на Ягодинську митницю. Його дружина Галина працювала помічником судді. Завдяки цим обставинам митно-прокурорський клан швидко і неймовірно збагатився. Про їхні елітні особняки, розкішні квартири, земельні ділянки і автомобілі бізнес-класу в ЗМІ пишуть з 2016 року.

Читайте також: У скандального заступника волинської митниці, якого звинувачували у контрабанді 1,5 тонни бурштину, ДБР проводить обшуки

"За даними джерел, Терещук неодноразово був об’єктом розробок правоохоронних органів як організатор схем контрабандного імпорту автомобілів, незаконного транспортування тютюнових виробів з Білорусі та РФ, ввезення в Україну наркотиків в "євробляхах", незаконного відшкодування ПДВ. Був звільнений з митних органів в 2016 році, а у 2019 поновлений судом на посаді заступника начальника митниці ДФС.

Оточенням характеризується, як особистість конфліктна, жадібний до грошей, схильний до крадіжок, використовує перебування на держслужбі виключно для особистого збагачення. Завдяки зв’язкам тестя в правоохоронних органах, Терещуку вдається весь цей час проводити свою протиправну діяльність безкарно", – резюмує блогер.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook