На Волині відійшов у вічність начальник відділу Міграційної служби; У Луцьку шахраї "обіцяють" допомогти з перевірками підприємств; З двору у Луцьку вночі вкрали Lexus; У Луцьку представили нових керівників комунальних підприємств; У Луцькій громаді в середу, 7 квітня, день жалоби − такими були головні події Волині та Луцька у вівторок, 6 квітня.

Читайте також: Де опинився Луцьк: названо місто України з найбруднішим повітрям

На Волині відійшов у вічність начальник відділу Міграційної служби (фото)

Відійшов у вічність начальник відділу УДМС України у Волинській області Козлюк Олександр Володимирович.

Олександр Володимирович працював в Міграційній службі з 2012 року на посаді начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства.

"Пішла з життя людина, чий внесок у розвиток та становлення міграційної служби важко переоцінити.

Свідченням цього є його багаторічна гідна і високопрофесійна робота!

Передчасна смерть Олександра Володимировича – це непоправна втрата для його рідних, близьких друзів та колег", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донбасі загинув ще один волинянин

У Луцьку шахраї "обіцяють" допомогти з перевірками підприємств

У Луцьку невідомі особи телефонують до керівників підприємств та пропонують за гроші владнати питання щодо запланованої перевірки.

Про ймовірні шахрайські "схеми" керівництво Управління Держпраці повідомили директори підприємств Луцька. До керівників підприємств, де заплановано провести перевірки, телефонують невідомі особи і ведуть переговори від імені посадових осіб управління з метою вирішення "питань" про "домовленості" та "лояльність" в процесі проведення запланованої перевірки.

Шахраї дзвонили начебто з приймальної управління та повідомляли про "особистий прийом" з приводу перевірки та можливих "домовленостей". "Казали, що ніби я кличу до себе на прийом. Сьогодні було вже чотири таких випадки, про які нам повідомили", – зазначив Андрій Міцевський.

Начальник Управління додав: до поліції із заявами про псевдоінспекторів поки не зверталися.

У Держпраці нагадують: роботодавець має право вимагати в осіб, які здійснюють перевірку, пред’явити службові посвідчення і направлення на проведення перевірки конкретного роботодавця. Якщо інспектори відмовляються надати документи або таких документів немає, слід викликати поліцію для з’ясування їх повноважень.

Читайте також: Ваша дочка потрапила в аварію: у Луцьку орудує група шахраїв, які видурюють гроші в людей, – соцмережі (фото)

З двору у Луцьку вночі вкрали Lexus

У Луцьку у ніч на 6 квітня викрали автомобіль марки Lexus.

Як стало відомо, інцидент трапився біля готельно-ресторанного комплексу Patio di Fiori.

Інформацію про викрадення підтвердила інспекторка сектору комунікації управління Нацполіції Волині Марина Балдич. Вона зазначила, що близько 7 ранку надійшло повідомлення від 42-річного лучанина, що невідомі особи заволоділи його автомобілем, який був припаркований неподалік будинку.

На місці ще працює слідчо-оперативна група. Відомості зареєстровані в ЄО, з'ясовуються всі обставини.

Читайте також: На луцькому автобазарі обікрали авто

У Луцьку представили нових керівників комунальних підприємств (фото)

6 квітня, міський голова Ігор Поліщук розпочав розширену оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів міської ради з вшанування пам'яті загиблого на Сході головного сержанта гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3892 Сергія Сулими. Військовослужбовець загинув третього квітня у зоні проведення Операції об'єднаних сил.

А далі міський голова представив нових керівників комунальних підприємств.

Отож, згідно результатів конкурсного відбору Марценюка Володимира Віталійовича обрано директором Луцького спеціального комунального автотранспортного підприємства "Луцькспецкомунтранс", який до призначення працював на посаді заступника директора з експлуатації на цьому ж підприємстві, а під час виконання обов'язків керівника підприємства, проявив себе з позитивної сторони.

Крім того, Ігор Поліщук відразу окреслив ряд завдань, на які має звернути особливу увагу Володимир Віталійович.

Зокрема:

− навести порядок з використанням на підприємстві пального;

− визначити, чи потрібна місту ремзона, що обходиться бюджету в понад 3 мільйони гривень на рік;

− проаналізувати фінансовий стан підприємства;

− розібратися з тими працівниками, хто не хоче добросовісно працювати;

− забезпечити вчасний вивіз сміття;

− навести порядок на контейнерних майданчиках;

− забезпечити якісне санітарне прибирання міста, особливо звернути увагу на приєднані території;

− працювати над питанням будівництва у нашому місті сміттєпереробного заводу.

Директором комунального підприємства "Ласка" призначили Богданюк Оксану Миколаївну. На її підтримку, під час проведення конкурсного відбору, надійшло два листи від волонтерів міст Луцьк та Ківерці. Оксана Миколаївна більше 27 років присвятила діяльності у науковій сфері. 

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що лучани не повинні боятися ходити вулицями міста. "Ми допоможемо протидіяти проти тих, хто привозить тварин до нашого міста. А вам, як керівнику, варто проаналізувати діяльність підприємства та штатний розпис", – акцентував Ігор Поліщук.

Романюк Микола Петрович став директором житлово-комунального підприємства №2. Микола Петрович має досвід роботи у сферах автомобілебудування та харчової промисловості. Ігор Поліщук наголосив, що Микола Петрович, щонайперше, має подолати хамство серед працівників підприємства, адже люди, які звертаються до житлово-комунального підприємства мають отримувати нормальні послуги. "Якісне та своєчасне надання послуг – має стати пріоритетами вашої роботи", – наголосив Ігор Поліщук. 

Директором комунального підприємства "АвтоПаркСервіс" тимчасово, на час звільнення директора Тараса Баса від виконання службових обов'язків у зв'язку з прийняттям на військову службу за контрактом строком до закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію, призначили Бахтая Олега Сергійовича, який пропрацював у сферах цивільного захисту, МНС та МВС понад 10 років.

Міський голова Ігор Поліщук, представляючи нового керівника підприємства, наголосив, що потрібно перейняти досвід інших міст щодо вирішення проблем із паркуванням і втілити найкращі напрацювання в Луцьку, запровадивши максимальну кількість способів оплати за парковку.

"У нас немає жодної нормально діючої платної парковки. Тому вам необхідно навести порядок з паркуванням у місті спільно з департаментом муніципальної варти. Щонайперше, потрібно навести лад із паркуванням у центральній частині міста, зокрема поруч із Театральним майданом, кафе "Бенедикт". Платний паркувальний майданчик буде облаштований на лівій частині демонтованого Старого ринку. Плануємо парковки на вулиці Кривий Вал, Сенаторки Левчанівської. І щоб ми більше не чули таких звітів, що підприємство "АвтоПаркСервіс" за рік отримало 4 тисячі гривень доходу", – акцентував Ігор Поліщук.

Читайте також: Луцькі медичні заклади припиняють співпрацю із муніципальною лікарняною касою, яка є "незрозумілим органом"

У Луцькій громаді в середу, 7 квітня, день жалоби

У зв’язку з загибеллю в зоні проведення операції об’єднаних сил військовослужбовця Сулими Сергія Олексійовича 07 квітня 2021 року оголошено днем жалоби у Луцькій міській територіальній громаді.

На знак скорботи за загиблим забезпечити приспущення Державного Прапора України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, комунальних підприємств та закладів, державних підприємств, установ, організацій на території Луцької міської територіальної громади. 

Заборонять звучання розважальної музики на ринках, у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті та через звукопідсилюючу апаратуру на зупинках громадського транспорту.

Луцьке районне управління поліції ГУ НП у Волинській області та управління патрульної поліції у Волинській області Департаменту патрульної поліції забезпечить перекриття руху транспорту 07 квітня 2021 року від Театрального майдану до проспекту Волі, 25 під час проходження скорботної ходи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook