За кермом була дружина директора лісгоспу: стали відомі деталі аварії, внаслідок якої авто заїхало на кладовище, У податковій Волині – спалах коронавірусу, Зеленський призначив 5 суддів на Волині, "Посібник російських окупантів": волинський священник потрапив до бази "Миротворця", На Волині орудує банда шахраїв-іноземців – такими були головні новини Волині 6 серпня.

Читайте також: У волинянина виявили причіп краденого лісу (фото)

За кермом була дружина директора лісгоспу: стали відомі деталі аварії, внаслідок якої авто заїхало на кладовище

31 липня у селі Згорани Любомльського району сталася аварія за участі двох автомобілів – Mercedes і Nissan. За інформацією свідків, внаслідок автопригоди Mercedes злетів з дороги і перекинувся на дах. А Nissan білого кольору влетів у ворота кладовища і заїхав на могилу.

Як стало відомо, за кермом автомобіля Nissan була Юлія Туревич – дружина директора Любомльського ЛГ Володимира Туревича, відомого раніше через скандал із браконьєрством. 

На опублікованому чоловіком відео видно, що автомобіль Nissan виїхав на зустрічну смугу, ймовірно з причин неуважності, у результаті чого лівою передньою частиною здійснив зіткнення з лівою задньою частиною автомобіля Mercedes, від чого останній декілька разів перевернувся, а Nissan заїхав на територію кладовища.

Також стало відомо, що директор Любомльського ЛГ здійснює тиск на очевидців ДТП та вчиняє спроби тиску на слідство.

У податковій Волині – спалах коронавірусу

У працівників Головного управління Державної податкової служби України у Волинській області зафіксували 7 випадків коронавірусної хвороби.

На момент підтвердження діагнозу ці працівники перебували на самоізоляції вдома. Перші симптоми хвороби у всіх працівників були невиразні.

Читайте також: У Луцьку п'яний водій вчинив погоню (відео)

Працівники ГУ ДПС у Волинській області з підтвердженим діагнозом на гостру респіраторну хворобу COVID-19 нині перебувають на стаціонарному чи амбулаторному лікуванні, а контактні особи – на самоізоляції.

У зв’язку з виявленими випадками хвороби COVID-19, як і раніше, у всіх приміщеннях територіальних органів ДПС у Волинській області суворо дотримуються вимог щодо протиепідемічних заходів та вживають комплекс заходів з тим, щоб запобігти поширенню хвороби серед працівників.

Зокрема, після встановлення діагнозу COVID-19 тести на наявність коронавірусної хвороби пройшли близько п’ятдесяти працівників, у 42 тестування дало негативний результат.

Враховуючи загальну ситуацію із поширенням COVID-19 в області, Центри обслуговування платників працюють за окремим графіком винятково для надання невідкладних послуг у разі гострої необхідності за попереднім записом (телефоном, через електронну скриньку). Продовжують діяти заходи із забезпечення режиму поточної дезінфекції в ЦОП, працівники забезпечені захисними масками та гумовими рукавичками, платники мають право заходити до ЦОП тільки у захисній масці, рукавичках та після дезінфекції рук.

При потребі отримати інформацію чи подати звіти кожен платник податків може скористатися електронними сервісами ДПС. Зокрема, ІТС "Електронний кабінет", вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС – найкращий спосіб для звітування і спілкування з фахівцями податкової в період карантину. 

Зеленський призначив 5 суддів на Волині

Президент України Володимир Зеленський у Волинській області призначив 5 очільників місцевих судів. Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

Читайте також: На Волині безкоштовно тестують на коронавірус: перелік категорій осіб

Як зазначається в Указах Президента відповідно до Конституції України на посади призначені: ШЕРЕМЕТА Сергій Анатолійович суддею Любомльського районного суду Волинської області; МАЛЮШЕВСЬКА Ірина Євгенівна – суддею Іваничівського районного суду; КАМІНСЬКА Катерина Олександрівна – суддею Луцького міськрайонного суду; ГАРМАЙ Інна Тарасівна – суддею Рожищенського районного суду; БЕЗП'ЯТКО Олександра Ігорівна – суддею Локачинського районного суду.

Загалом Володимир Зеленський призначив у місцевих загальних судах на посади 90 суддів. Відповідні укази розміщені на сайті Президента. Так, згідно з указом №313/2020 призначено 29 суддів, указом №312/2020 Зеленський призначив 31 суддю, а указом №311/2020 було призначено 30 суддів.

З повним поіменним переліком призначених суддів можна ознайомитись у текстах указів №311/2020№312/2020 та №313/2020.

"Посібник російських окупантів": волинський священник потрапив до бази "Миротворця"

Священника УПЦ з Володимир-Волинського Олексія Шарана внесли до бази сайту "Миротворець" – центру досліджень ознак злочинів проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

На "Миротворці" зазначають, що священника звинуватили в "Участі в пропагандистських заходах Росії (країни-аргесора)".

"І чи не є це зрадою України на 7-му році війни з боку Західної України", "Бо йому какая разніца", "Таких потрібно виганяти геть в Москву або до Януковича. Зрадник!!!", "Зібрався в Росію на ПМЖ, вислужується! Хоч би встиг!", – коментували читачі.

Читайте також: На Волині виявили небезпечного шкідника

На сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олексій Шаран названий "головою єпархіального відділу по взаємодії з військовими угрупованнями і іншими силовими структурами". Не вказано тільки, якої країни.

До слова, на сторінці у Олексія Шарана у фейсбуці знайдеться ще багато "цікавих" дописів.

На Волині орудує банда шахраїв-іноземців

Кілька осіб іншої національності пересуваються на автомобілях іноземної реєстрації по території Локачинського та Турійського районів: вони входять в довіру до людей та обкрадають оселі громадян. 

Днями поліція зареєструвала кілька фактів крадіжок з приватних помешкань волинян. У Локачинському районі невідомі особи, увійшовши в довіру до мешканки, викрали у неї 35 тисяч гривень. А на Турійщині зловмисники виманили в громадянки 15 тисяч гривень та поцупили ювелірні вироби.

Поліція володіє оперативною інформацією про підозрюваних, ми обов’язково їх знайдемо та притягнемо до відповідальності.

Однак звертаємось до волинян, аби ви не стали жертвами цих шахраїв.

Підозрювані заїжджають в населені пункти та під приводом продажу чи покупки певних речей зав’язують знайомства з місцевими мешканцями, входять до них у довіру або ж просять про допомогу. На жаль, їх жертвами здебільшого стають люди похилого віку.

Читайте також: У Луцьку викрали автомобіль та барсетку з грошима

Пенсіонери навряд можуть відмовити так званим працівникам "соціальних служб", людям, які хочуть купити у них горіхи чи пір’я, або ж спритникам, які пропонують обміняти старі грошові купюри на нові.

Після того, як людина усвідомить, що стала жертвою злочинців, їй важко зорієнтуватись, як діяти. Але насамперед потрібно негайно сповістити про цей факт поліцію!

Ви можете звернутись до свого поліцейського офіцера громади, наряду групи реагування патрульної поліції або ж зателефонувати на лінію 102. Навіть елементарні дії – фотографування підозрілого автомобіля у вашому селі, розпитування про мету перебування в населеному пункті та інше, - уже дезорієнтує потенційних злочинців.

Пам’ятайте: ваше вчасне повідомлення, якнайдетальніший опис людей і транспортних засобів дасть змогу поліцейським негайно відреагувати на це і оперативно встановити порушників.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook