Помічник волинського нардепа йде зі "Слуги народу" через кандидата у мери; "Ще однієї каденції Савчука ЛНТУ не переживе", – науковий керівник екс-ректора; 75 нових випадків та одна смерть: де на Волині виявили нових інфікованих коронавірусом; На Волині продали базу відпочинку; Партійний розкол: за скільки "Слуги народу" на Волині продають місця у виборчих списках − такими були головні події Волині та Луцька у вівторок, 15 вересня.

Читайте також: На Волині затримали організаторку наркобізнесу та її поплічників (фото)

Помічник волинського нардепа йде зі "Слуги народу" через кандидата у мери (відео)

Представник політичної сили "Слуга народу" у Володимир-Волинському новоутвореному районі та помічник народного депутата з Волині Валерія Стернійчука – Павло Горошкевич припиняє свою діяльність у політичній силі. Про це він заявив у відео, яке оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Павло Горошкевич зазначає, що розчарувався у діях обласного виборчого та партійного штабах політсили, а також виступає проти кандидата на посаду міського голови від "Слуги народу" Миколи Юнака

"Попри усі успіхи, наш романтизм та енергію просто безсоромно використали безсовісні та безчесні політики, які мов паразити прилипли до політичної партії президента. Але не дивлячись на це, ми продовжуємо підтримувати Володимира Зеленського.

Після останніх подій, що розгорнулися в обласному виборчому і партійному штабах "Слуги народу", ми зрозуміли, що далі нам не по дорозі. Ми з командою не можемо підтримувати рішення політштабу і осередку стосовно висунення кандидатом на посаду Володимир-Волинського міського голови Миколи Юнака, який не здатен працювати у команді, а всі його знають, як людину, яка недотримує свого слова. Для нього боротьба з корупцією – порожній звук. Він працюватиме на власне збагачення, розвиток свого бізнесу, а не міста. Крім того, Микола Юнак жодного дня не працював у нашій команді і завжди шукав можливості піти під брендом рейтингової партії", – зазначає Горошкевич.

За його словами, про оборудки Миколи Юнака в обласному осередку давно ходять чутки, але Павло Горошкевич відмовлявся цьому вірити.

"Цим рішенням обласний осередок дискредитує політпартію "Слуга народу" і політику партії. Отже, ми відмовляємося працювати зі "Слугою народу", а особисто я припиняю свою роботу, як представник партії у Володимир-Волинському новоутвореному районі", – каже Павло Горошкевич.

Читайте також: На Волині невідомі побили автомобіль потенційного кандидата в мери (фото)

"Ще однієї каденції Савчука ЛНТУ не переживе", – науковий керівник екс-ректора

Луцький національний технічний університет через непрофесіоналізм ректора Петра Савчука, приниження і втрату висококваліфіковах викладачів та деградацію наук  втратив всі можливості для розвитку. Адже, за останні п'ять років, відколи заклад очолив Савчук, ознаменувались руйнацією минулих здобутків вузу, ще однієї каденції один з найбільших в області вишів не переживе. 

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, заслужений професор ЛНТУ, лауреат премії кращого науковця Волині, академік ГО АН ВО України Богдан Пальчевський

"Я звертаюсь до Вас, пане ректоре П. Савчук, з пропозицією добровільно зняти свою кандидатуру з процедури обрання на посаду ректора Луцького національного технічного університету на другий термін. Причин цієї пропозиції декілька. І вони пояснюються результатами попередньої Вашої діяльності протягом 2015-2020 років. Ця діяльність відзначається тотальною несправедливістю у ставленні до працівників і студентів, непрофесійним керуванням вищим навчальним закладом, низькими вашими моральними якостями, як керівника вищого навчального закладу, що проявляється в брехні і лицемірстві, непорядності і шантажуванню працівників, повному нерозумінню ролі технічного університету у розвитку Волині. Усе це призвело до занепаду університету, який видно неозброєним оком. Адже всі розуміють, що постійне самовихваляння ректора у фейсбуці і в проплачених (можливо коштом університету) статтях, використання проплачених піарщиків, які його рекламують в фейсбуці, не приховає жалюгідних результатів попередньої діяльності", – зазначив Пальчевський.

Варто зазначити, що очільник одного з найбільших вузів області отримав нагороду "За самовіддане служіння науці", яку можна придбати за декілька сотень гривень в інтернеті, яку замовила не наукова спільнота. В орденській книзі вказано, що подала його до нагородження громадська рада Солом’янської районної державної адміністрації у місті Київ.

Як зазначив доктор технічних наук, п'ять років діяльності Савчука для Луцького НТУ були згаяні надаремно, бо усі свої сили і енергію ректор присвятив створенню потужного адміністративного механізму для свого наступного переобрання, навіть призначив себе на період перевиборів виконуючим обов’язків ректора, що протирічить умовам демократичних виборів. 

"Луцький НТУ другого терміну керування Петром Савчуком не переживе через невідповідність його поведінки і діяльності тим рисам, що повинні бути притаманні ректору технічного університету", – йдеться у дописі.

Читайте також: Прагнучи перемогти, ексректор ЛНТУ Петро "Підрахуй" намагається фальсифікувати вибори

75 нових випадків та одна смерть: де на Волині виявили нових інфікованих коронавірусом

За останню добу на Волині зареєстровано 75 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужало за добу 75 осіб. Летальний випадок – 1 (Луцький район).

Нові випадки виявлено: м. Луцьк – 23, м. Нововолинськ – 18, Володимир – Волинський район – 1, Горохівський район – 4, Луцький район – 8, Ківерцівський район – 3, Рожищенський район – 2, Маневицький район – 1, Ковельський район – 5, Локачинський район – 1, Іваничівський район – 3, Любешівський район – 6.

Загалом станом на 15 вересня в області зареєстровано 6428 випадків COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 411 у дітей та 729 у медичних працівників.

Одужало 4450 осіб, з них 297 дітей та 561 медичний працівник. 136 випадки хвороби завершилися летально (в тому числі померло 4 медики).

За попередню добу надійшло 70 повідомлення про підозру на COVID-19.
По області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 всього обстежено 41693 особи. В тому числі за останню добу обстежено 530 осіб.

Читайте також: На Волині ліцеїст захворів на COVID-19, клас – на самоізоляції

На Волині продали базу відпочинку (фото)

Регіональне відділення Фонду державного майна України провело аукціон з продажу комплексу будівель і споруд бази відпочинку "Мрія", що знаходиться на березі озера Пісочне Старовижівського району між селами Буцинь і Брунетівка.

На території бази знаходяться чотири спальні корпуси загальною площею 408,4 квадратних метри, адміністративно-побутовий комплекс, гараж-прохідна, господарське приміщення, артезіанська свердловина з насосною станцією, водонапірна вежа, овочесховище, вбиральня. Про це інформує Район.Бізнес.

Їх власником був Національний банк України, який і раніше робив спроби продати "Мрію".

Так, у грудні 2019 року стартова ціна на аукціоні за неї становила 802 тисячі, цього разу – понад 2,6 мільйона гривень. Бажання стати новими власниками виявили ТОВ "Хмельницька кондитерська фабрика "Кондфіл", ТОВ "Паливно-торгова фірма "Укрпетроль", ПП "Укр-петроль" та фізична особа Юрій Мельник.

Саме останній запропонував найвищу ціну – 3,6 мільйона гривень, з урахуванням ПДВ сума зросла до 4,4 мільйона. Відомо, що новий власник 1989 року народження і зареєстрований у Нововолинську.

До речі, земельна ділянка, на якій розташована база відпочинку, перебуває у державній власності і поділена на дві частини. Одна, площею 0,6 гектара, знаходиться на території Старовижівської селищної ради, інша, яка займає 1,46 гектара, – на території Буцинської сільської ради, яка має увійти до складу Дубівської ОТГ.

На Пісочному також шукають орендаря для приміщень дитячого табору відпочинку "Хвиля". Він належить ПАТ "Укртелеком", але вже не функціонує близько півтора десятка років.

Партійний розкол: за скільки "Слуги народу" на Волині продають місця у виборчих списках

Напередодні дедлайну реєстрації кандидатів на посади міських голів та депутатів місцевих рад на Волині на всю потужність відбуваються перемовини про те, хто з ким і під якими прапорами йде в ради. Дехто вже оголосив про свої наміри змагатися за владні крісла і від якої політсили, проте у більшості випадків партійні осередки, котрі мають затверджувати списки кандидатів тримають інтригу.

Проте шила в мішку не сховаєш, особливо в невеликих містах, де всі один одного чудово знають. І про політичні перемовини хто кого кличе в раду у вузьких колах дізнаються дуже швидко.

Один із кандидатів, якого рекрутували місцеві партійні "боси" партії Володимира Зеленського запропонував нам зустрітися і на правах анонімності розповісти, чому не погодився балотуватися від них. Зокрема, він повідомляє, що очільники політсили схоже організували цілий бізнес: тут активно пропонують за кілька тисяч доларів місця у виборчих списках.

До прикладу, кілька днів тому чималий скандал розгорівся у Володимирі-Волинському. Там з партії одночасно пішла ціла міська організація. Зокрема, яскравий представник президентської партії "Слуга народу" у Володимирі-Волинському Павло Горошкевич повідомив, що йому й команді не по дорозі з нинішнім партійним керівництвом.

Підставою для такого кроку, пояснив він, стало рішення штабу про те, що у Володимирі-Волинському на посаду мера від Слуги Народу буде балотуватися Микола Юнак. Мовляв, цей кандидат не вміє працювати у команді і йде у мери, щоб захистити інтереси свого бізнесу. Він натякнув, що місце кандидата на посаду мера було продане, адже Микола Юнак не раз шукав можливості пройти у раду під брендом рейтингових партій, незважаючи на те, що не має підтримки серед населення.

Більш того, у словах Павла Горошкевича є й непрозорий натяк на те, що в обласному осередку почали торгувати майбутніми мандатами депутатів місцевих рад.

"На Волині давно ходять чутки про грошові оборудки в обласному осередку, але ми відмовлялися цьому вірити. Хоча прийнявши таке рішення (йдеться про висунення кандидатури Миколи Юнака – ред.) ми глибоко задумались. Адже цим рішенням обласний осередок дискредитує політичну партію "Слуга народу" і політику партії", – повідомив він.

Насправді, купівля-продаж місць у списках для "Слуга народу"  не новина, особливо, коли йдеться про прохідні номери, адже так найпростіше стати депутатом. З власних джерел виданню стало відомо, що в обласному осередку "Слуги народу" наразі активно йде торгівля місцями. В міську раду Луцька політичні шарлатани пропонують місце у списку за 5-10 тисяч доларів, а в обласну раду – 10-20 тисяч. Курують цим процесом, зі слів джерела, член ради Волинського обласного осередку партії Ігор Лісовський та очільник Луцького міського осередку скандальний Роман Бондарук. Більш того, в партії окремим кандидатам, які не дуже хочуть прощатися із своїми кровними навіть розробляють програму лояльності, а майбутні мандати продаються в розстрочку (50% суми у якості авансу, а 50% – у жовтні чи після виборів).

Партійне керівництво пояснювало довірливим "буратінам" необхідність цих внесків тим, що на сьогоднішній день вони не фінансуються з Києва і кошти потрібні для проведення кампанії на виборчий період. Хоча такі кругленькі суми можна вважати своєрідним видом політичної корупції. Проте насправді, переконує джерело, ці гроші йдуть в приватні кишені місцевих партійних босів. У те, що знайдуться довірливі бовдури, які віддадуть по кілька тисяч доларів можливо і тяжко повірити, але нещодавній досвід Івана Братчені і вилучені півтора мільйона доларів для вступу у таємне братство масонів у Луцьку свідчить про зворотнє. Водночас політичним пройдисвітам, політична сила яких втрачає рейтинги кожної години і сповзає до рівня підтримки нижче 10% вже вдалося обілетити кілька десятків дурнів у ради усіх рівнів, а серед них луцькі медіаменеджери, рекламісти, скандальні голови ОСББ і відомі виробники іграшок та перевізники. Скільки десятків тисяч доларів положили собі в кишені ці клоуни достеменно невідомо, але хто повівся на цей лохотрон стане відомо найближчим часом, коли "слуги народу" зареєструють подання у ТВК.

Додамо, народний депутат-мажоритарник Костянтин Касай написав заяву про вихід з партії "Слуга народу", а також з ради Полтавської обласної партійної організації цієї політсили. На такий крок він пішов через те, що не погоджується з ситуацією, коли кандидатів в депутати на місцевих виборах одноосібно обирає голова Полтавської обласної організації партії "Слуга народу" Ольга Савченко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook