Три мільйони гривень стягнуть з держбюджету на користь ТзОВ "Завод Галичина". Фірма бізнес групи "Континіум" спершу скасувала податкові повідомлення і зажадала негайно відшкодувати 1 мільйон 777 тисяч гривень податку на додану вартість за серпень 2011 року. А, заручившись відповідними судовими рішеннями, вичекала кілька років і пред’явила державі ще й понад 1 мільйон триста тисяч гривень пені. Сліпа Феміда бізнесменів підтримала, інформує ТРК Аверс.

Читайте також: Мешканці луцької багатоповерхівки "сидять" два тижні без тепла і гарячої води (відео)

Ця справа тягнеться ще з 2011 року. ТзОВ "Завод "Галичина" придбало в Харкові у ТОВ "Оксі груп" нежитлове приміщення. І майже одразу здало його в оренду ТзОВ "Золотий екватор" – яке теж входить у бізнес групу "Континіум". У декларації за серпень 2011 року ТзОВ "Завод "Галичина" вказало суму бюджетного відшкодування ПДВ в сумі 1 млн 777 тис 777 грн хоча і не використовувало придбане під АЗС приміщення у своїй діяльності.

Читайте також: У Луцьку викрили підпільний цех з виготовлення "брендової" кави

Суддя волинського адмінсуду Руслан Денисюк постановив скасувати відповідні податкові повідомлення та стягнути бюджетне відшкодування на користь "Галичини". А поки справа поблукала у судах завод Галичина захотів від держави ще й понад 1 мільйон триста тисяч гривень пені. Тут Феміда знов підтримала бізнес. Рішення знов підтвердили у трьох інстанціях. Представники Державної фіскальної служби та Держаказначейства просили суд роз’яснити судове рішення та відтермінувати його виконання. Бо ж де одразу взяти понад три мільйони бюджетних грошей. Однак той таки прихильний до бізнесменів і нещадний до держави слуга Феміди Суддя Волинського адмінсуду Руслан Денисюк відмовив державних органів і у роз"ясненні і у відстрочці.

Влітку 2011 року нежитлову будівлю, загальною площею 174, 2 м² продали за понад 10 млн 526 тис. грн. А вже в 2012 році досить сумнівне ТОВ "Оксі груп" оголосили банкрутом. Як вид діяльності товариства зазначалось "посередництво в торгівлі товарами широкого асортименту".

До слова, серед співзасновників ТОВ "Оксі груп" – "Лойдс Індастріал корпорейшн" з самих Британських Віргінських островів! А ТзОВ "Золотий екватор" – яке належить бізнес-групі "Континіум" і придбало в оренду нежитлове приміщення в Харкові у заводу Галичина в 2011 році – у період з січня по липень саме 2011 року виграло ще й державні підряди – гранти на суму понад 480 млн грн. З державного бюджету товариство з обмеженою відповідальністю "Завод "Галичина" групи "Континіум" має отримати майже 3 млн грн.

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю "Завод "Галичина" саме в боргах по вуха: лише за 2018 рік через суд з нього стягують – публічне акціонерне товариство "УкрСиббанк" більше 187 млн грн та банк "Форум" – понад 10 млн доларів, а ТЗОВ ТСК ПРОФ стягує з Галичини через суд понад 166 тис. грн.

чевидно, хороша схема – здати в оренду приміщення під АЗС фірмі своєї ж бізнес-групи та вимагати податку на додану вартість із держави.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter