Очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик наголосив, що за тією кризою, яка могла виникнути в енергетичній системі, приховується політичний шантаж з боку Росії.

Читайте також: Депутат "потролив" губернатора Гунчика і його заступника Кошарука

Про це йшлося під час оперативної наради у стінах Волинської ОДА у понеділок, 5 березня.

"Питання не в тому, що не було газу в сховищах, а методи його передачі. Росія навмисне знизила тиск у трубі", – заявив Гунчик.

Губернатор стверджує, що та дискусія, яка розгорнулася в медіапросторі це прояви гібридної війни, однак і тут Росії не вдалося поставити нас на коліна. Україна на цьому етапі гібридної війни перемогла.

Читайте також: Журналісти показали елітний маєток голови Волинської ОДА

Гунчик наголосив, що протягом тижня в області суттєво потеплішає, а тому дав доручення готуватись до можливих підтоплень. Був затверджений загальний комплексний план боротьби з надзвичайними ситуаціями.

"Не можна допустити підтоплень господарств та знищення посівів", – сказав очільник Волинської ОДА.

Читайте також: Гунчик вкотре звинуватив обласну раду

Нагадаємо, що за 4 роки Україна не зробила нічого, щоб звільнитися з газової голки, а тепер критика влади за ці провали називається нічим іншим, як гібридною війною.

В той самий час більша частина бюджетних організацій у Волинській області працює на твердому паливі, яке виготовляється на ДП "Волиньторф", яке Володимир Гунчик і ОДА намагається знищити.

Тому #прикрути для нас не було настільки доцільним, як для промислових регіонів країни.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter