Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук, його радник Юрій Ройко та голова постійної комісії з питань майна Юрій Бондарук побували у місті Рожище, оглянувши приміщення, яке ремонтувалося за кошти Світового банку (6 мільйонів гривень) на вулиці Мазепи, 108а. Про це повідомляє сайт Луцької районної ради.

Читайте також: У Луцьку незаконно зводять офісно-торговий центр, депутати міськради звернулися до міністра юстиції

Передбачалося, що на першому поверсі цієї двоповерхової будівлі буде функціонувати Рожищенський центр ПМСД. Однак, попри те, що Світовий банк вже завершив фінансування своїх проектів, приміщення центру ПМСД  в Рожищах досі не здане в експлуатацію. Ситуація ускладнюється тим, що та частина другого поверху, яка знаходиться якраз над відремонтованими кабінетами, зруйнована: там протікає дах, у вікнах вибиті шибки, стіни роз’їдає грибок, відсутнє опалення. Іншу частину другого поверху займає Рожищенський районний військовий комісаріат. Очільник районної ради Олександр Омельчук наголосив, що саме військові вберегли це приміщення від повної розрухи.

"По Рожищенському центрі ПМСД ситуація така: нібито цей проект завершений, документи ДАБІ та експертиза знаходиться в Києві, чекають підтвердження. Але питання, чому обласні чиновники так засуєтилися в передачі Рожищенського ЦПМСД?

Фактично зараз по документах приміщення, де нібито має бути центр ПМСД, це приміщення колишнього військоммату. Його ми передали на баланс комунального підприємства Луцької районної ради "Райтеплобуд". Виходить, що центр ПМСД існує віртуально.

Рожищенска міська рада відмовляється його приймати до себе на баланс і вони праві, бо що приймати? Незрозуміле приміщення, з невідомими будівельно-технічними характеристиками…", – зауважив радник голови Луцької районної ради Юрій Ройко.

Депутат Рожищенської міської ради, лікар-стоматолог Віталій Ковальчук має підозри, що реконструкція приміщення під ЦПМСД проведена із порушенням будівельних норм. На його думку, взагалі незрозуміло, як такий проект могли погодити, зважаючи на те, що другий поверх у напівзруйнованому стані.

Читайте також: У районі на Волині ФАПи, які не використовуються, облаштують під соціальне житло

Крім того, він вважає, що для пацієнтів розташування "первинки" на околиці міста незручне.

"Мої знайомі казали і я схильний до такої думки: якщо тут запрацює центр ПМСД, то доведеться перезаключати декларації із сімейними лікарями, аби сюди не їздити. Тут прийом лікаря, він дає направлення, наприклад, на рентген. Треба їхати в поліклініку, з рентгеном повертатися сюди до лікаря, в якого вже може прийом закінчиться, поки пацієнт добереться сюди. Не у всіх же є автомобілі", – сказав Віталій Ковальчук.

Представники Луцької районної ради поспілкувалися також із військовим комісаром Валерієм Захаровим, який розповів, що у них є ідея облаштувати частину другого поверху, яка руйнується, під житло для військових. Голова райради Олександр Омельчук підтримав пропозицію комісара. За орієнтовними підрахунками, там можна облаштувати три повноцінних квартири.

Голова майнової комісії Луцької районної ради Юрій Бондарук припустив, що і перший поверх приміщення, де нібито має бути центр ПМСД, можна переобладнати під житло для учасників АТО.

Однак, щоб остаточно вирішити, що робити із першим поверхом приміщенням на вулиці Мазепи, 108а, районна рада чекатиме на результати будівельно-технічної експертизи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook