Голова Волинської ОДА Олександр Савченко 23 квітня завітав з робочим візитом на Ратнівщину. Велику увагу губернатор приділив центральній районній лікарні – медзакладу, який обслуговує чималу територію і приймає близько понад 52 тисячі пацієнтів, частина з яких із сусідніх районів. Найвіддаленіший населений пункт, який обслуговує лікарня знаходиться аж за 65 км.

Читайте також: Чим запам'ятались волинянам голови РДА, призначені Володимиром Гунчиком

Головний лікар медичної установи Михайло Бегаль, який є депутатом облради від ї "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", похизувався умовами Ратнівської ЦРЛ, але не забув і пожалітися Олександру Савченку на недостатній рівень технічного забезпечення та фінансування. Зокрема, головний лікар поскаржився на застарілий томограф, який використовується в лікарні ще з 90-х років і регулярно ламається.

Відзначимо, що ще у 2017 році Ігор Палиця та обласна рада підтримали виділення коштів на придбання сучасного томографа до Ратнівської ЦРЛ за кошт Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). У Мінрегіоні затвердили рішення облради щодо купівлі необхідного устаткування і виділили гроші. Відтак, питання з томографом фактично вирішене і найближчим часом він має бути придбаний і встановлений у медзакладі.

Михайло Бегаль, Олександр Савченко, Андрій Харлампович (крайній праворуч)

Свого часу, Михайло Бегаль був фігурантом гучного скандалу з утворенням госпітальних округів та виступав за закриття лікарні у селі Самари. Якщо в першому випадку недалекий депутат сліпо підтримував ідіотську ідею свого керівника Володимира Гунчика, то у питанні Самарів політик мотивував це тим, що місцева лікарня непотрібна, а її фінансування – це розтринькування грошей. Мовляв, нехай всі їдуть за медичними послугами в Ратнівську ЦРЛ.

Однак провладний депутат, як завжди не врахував, що лікарня в Самарах обслуговує майже 4000 тисяч людей, а найближча станція швидкої допомоги – аж за 14 км у селі Межиситі. Тобто, якщо людина потребувала невідкладної допомоги її довелося б везти мінімум 14 км, а то і в райцентр, що за майже за 40 км. Відстань нібито не катастрофічна, але подолати її швидко неможливо через вщент розбиті дороги, по яких автомобілі пересуваються зі швидкістю 10-20 км/год.

Михайло Бегаль та Степан Івахів

Михайло Бегаль був добре знайомий з ситуацією щодо лікарні в Самарах, але просто наплював на 4000 тисячі людей, яких вона обслуговує.

Додамо, що під час робочого візиту Олександра Савченка на Ратнівщину його супроводжував голова місцевої РДА Андрій Харлампович, який натхненно вихваляв власні сумнівні здобутки та одіозного олігарха Степана Івахіва через його ефімерну допомогу у фінансуванні ремонту ЦРЛ.

Читайте також: Волинські медики показали, як виглядає «пожертва» горе-благодійника

Однак, найбільше Степан Івахів запам'ятався мешканцям Ратнівського району брудними політичними технологіями. Фонд олігарха нахабно скуповує на усіх виборах голоси виборців. Проте, правоохоронці та Андрій Харлампович цього не тільки не помічають, а ще й зганяють через управління освіти бюджетників на заходи горе-благодійника.

Андрій Харлампович

Відзначимо, що раніше очільник Ратнівського району Андрій Харлампович був пійманий на кермуванні напідпитку. За словами місцевих жителів, таке трапляється постійно, бо представник Приезидента постійно заглядає в чарку і зловживає алкоголем, але правоохоронні органи вперто закривали на це очі. Народний депутат Ігор Гузь наполягав, аби прем'єр-міністр і інших хабарників, призначених екс-губернатором Володимиром Гунчиком голів РДА, "які порушували чинне законодавство або морально-етичні норми".

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter