Від ускладнень коронавірусної інфекції на Волині померла молода породілля – мати 5 дітей. Тому тепер, розлючені селяни тероризують родину померлої, вимагаючи, аби вони не виходили на вулицю.

Читайте також: "Зараз йде мова про сімейні вогнища": у Луцьку – 490 випадків захворювання на коронавірус

Про це у соціальних мережах повідомив керівник Підлозцівської ОТГ Микола Костюкевич.

Відомо, що покійну звати Ганна. Вона разом із родиною мешкала у селі Топілля.

"По питаннях, що родичі ходять по селі, то це не заборонено, якщо з дотриманням карантинних заходів, захисні маски, рукавички та інше, і якщо вони напряму не контактували з хворою. Всі родичі та контактуючи особи повідомлені про дотримання карантину відповідно до чинного законодавства. З домашніми проводяться всі заходи щодо їх самоізоляції до результатів тестів ПЛР. Щодо порядку на території громади по карантину, то я весь час прошу всіх вас дотримуватися заходів карантину. І на превеликий жаль не багато тих, хто прислухається і дотримується", – написав він.

Костюкевич також попросив жителів села "не збирати неправду по місцях, де кучкуєтесь".

Також керівник ОТГ просить селян бути толерантними, співчутливими, не панікувати та дотримуватися карантинних правил.

Читайте також: У працівників поліції на Волині виявили коронавірус

"Скажіть будь ласка, скільки ще можна говорити, щоб дійшло??? Скільки мені вас просити носити маски в громадських місцях? Скільки раз мені вас просити не ходити зайвий раз в місця скупчення людей? Скільки ще раз вам сказати, що в магазин без маски не заходити?", – наголошує Костюкевич. 

Нагадаємо, що на Волині від Covid-19 померла породілля: без мами лишилося п’ятеро дітей. Коронавірус у 39-річної жінки, яка приїхала народжувати до Луцька, виявили після пологів і одразу перевели її до Волинської обласної клінічної лікарні. 28 червня жінка померла. Новонароджена дівчинка наразі перебуває у відділенні дитячої реанімації Луцького клінічного пологового будинку з позитивною динамікою. Коронавірус у неї не підтверджено. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook