Народний депутат Гео Лерос розкрив дані про злочинну діяльність заступника фракції «Слуга народу» Миколи Тищенка в 1990-ті роки.

Читайте також: Обшукував людей і просив стати на коліна: Тищенка звинуватили в зриві довиборів на Прикарпатті

Як заявив Лерос на своєму YouTube-каналі, до нього потрапили документи з внутрішньої бази Управління з боротьби з організованою злочинністю «Скорпіон», у якій накопичується інформація про членів кримінальних угруповань з 1991 року, – передає Obozrevatel.

Згідно з документами, Тищенко на прізвисько «Коля Оболонський» фігурував у низці кримінальних справ спочатку як бригадир ОЗУ Савлохова («Савлохи»), а пізніше власного ОЗУ.

Скрин відео

Так, одну зі справ було порушено з фабулою: «роз'єднання і знищення ОЗУ «Оболонського» – з міжнародними, корумпованими зв'язками – розбої, вимагання, торгівля героїном».

Читайте також: "Єрмак – агент ГРУ" і нові зальоти Колі Оболонського: Лерос оприлюднив другий випуск розмов Тищенка та Комарницького (відео)

Скрин відео

В іншому документі йдеться, що громадянин Вірменії Спартак Григорян займається великими поставками героїну в Києві і«через «Колю Оболонського» реалізує його. За останній час продав близько 1 кг чистого героїну за 85 тис. доларів США за оптовою ціною».

Скрин відео

Також, за даними Лероса, Тищенко займався «реалізацією вкрадених авто, що належать ОЗУ Савлохова», та вибивав гроші з боржників.

Читайте також: "Коля, ми все заберемо!": Лерос оприлюднив резонансні розмови Тищенка-Комарницького, у яких фігурує Єрмак (відео)

Скрин відео

Крім того, Тищенко фігурує в справах про два вбивства. Перше вбивство – напарника «Колі Оболонського» по банді Савлохова Норіка Амірханяна, яке відбулося прямо на Хрещатику. У базі йдеться, що після цього вбивства Тищенко «перейшов на нелегальне становище». Тоді навіть проводилися оперативно-розшукові заходи для встановлення місця перебування підозрюваного. Однак справу закрили за амністією.

Читайте також: «Так робити не можна», – Дмитро Разумков про нардепа Тищенка під час візиту на Волинь

Скрин відео
Скрин відео

Друге вбивство, за словами Лероса, відбулося в 1998 році в кафе «Франт» на Костянтинівській. Під час бійки Тищенко нібито забив на смерть відвідувача. Але матеріали цих справ були знищені.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook