Лучани розмістили петицію на сайті Верховної ради України з вимогою призначити вибори міського голови.

Читайте також: УКРОП вимагає проведення виборів мера Луцька у Верховній Раді

"Вже більше року громада м. Луцька перебуває без міського голови у зв'язку зі смертю колишнього очільника Миколи Романюка. І за весь цей час, ви, народні обранці не спромоглися набрати необхідної кількості голосів, для здавалося б простої і автоматичної процедури – призначення позачергових виборів мера у місті. Вже набридло нам лучанам дивитися на той бедлам, що відбувається весь час у Луцькій Міській Раді! А страждають звичайні люди.

Припиніть робити з нашого міста цирк і НЕГАЙНО проголосуйте про призначення виборів міського голови!!!" – йдеться у петиції, автором якої є Надія Красовська.

Читайте також: Луцьк може надовго залишитись без мера через відсутність кандидата у "БПП "Солідарність"

Відзначимо, що народні депутати від президентського "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", які складають більшість у парламенті, кілька разів провалювали голосування за призначення виборів мера Луцька. Не підпримали ініціативу і волинські олігархи Степан Івахів та Сергій Мартиняк, які входять у депутатську групу "Воля народу".

На думку парламентарів Ігоря Гузя та Ірини Констанкевич, БПП блокує призначення виборів через те, що не має конкурентоспроможного кандидата і боїться програти та втратити важелі впливу у обласному центрі.

Читайте також: Кому лучани довірили б керувати містом: дослідження

Щодо Степана Івахіва, то він не хоче приходу до влади у Луцьку конкурентів, які б завадили йому викачувати з міста гроші. Окрім протидії призначенню виборів у Верховній Раді, співвласник групи "Континіум" намагається дестабілізувати політичну ситуацію в місті через кишенькові ЗМІ, групу депутатів у міськраді та псевдогромадські організації, з метою дискредитувати чинну більшість в Луцькраді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter