У понеділок, 21 травня, депутати Луцької районної ради неочікувано висловили недовіру голові місцевої райдержадміністрації Ігорю Ярмольському. Така раптовість і одностайність обранців громади викликала у багатьох волинян відвертий подив та здивування. І хоча до Ігоря Ярмольського дійсно були зауваження в роботі від депутатського корпусу, але чому саме зараз вони спливли на поверхню, адже його керманич тривалий час очолює рейтинг ефективності голів РДА, а сам район завжди перший по виконанню бюджету і інших соціальних показниках?

Читайте також: Чим запам'ятались волинянам голови РДА, призначені Володимиром Гунчиком

Як з'ясувалося згодом у кулуарах – таке скандальне рішення районної ради виявилося результатом політичних домовленостей та спектаклю, що розіграли представники однієї політичної сили на замовлення олігархічної групи "Континіум". Із розмов, що лунали за лаштунками, представники нардепів Степан Івахіва  і  Сергія Мартиняка, пішли на тиск і підкуп окремих депутатів Луцької районної ради, аби переконати їх позбутись чинного очільника Ігоря Ярмольського. Про це "Під прицілом" розповів один із депутатів, який брав участь у сумнівній, поспіхом зібраній позачерговій сесії.

Депутатському корпусу проплачені партійні "боси" обласного і районного розливу пообіцяли незабаром призначити на "найвищому рівні" ефективного менеджера і "експерта", який ще нещодавно "рулив" усім Луцьком при покійному Миколі Романюку. Як розповів співрозмовник, крім того цей "екземпляр" виявився ще й родичем одного галасливого обранця районної ради, який постійно конфліктує із головою РДА Ігорем Ярмольським.

Головною метою сесії "ляльководи" Степана Івахіва визначили розчистити дорогу керівнику кишенькового тріо Тарасу Яковлєву. Ще одним аргументом "нової команди", голови ОДА Олександра Савченка, яка чекає свого офіційного призначення, проти Ігоря Ярмольського є його членство у ВО "Батьківщині" і те, що він не хоче допомагати розхитувати політичну ситуацію в обласному центрі на догоду олігарху та його оточенню. Тому, мовляв, Ярмольського легше позбутись, ніж домовитись з ним про шантаж Григорія Пустовіта і Ігоря Поліщука.

Читайте також: Казка від Тараса Яковлєва: як вкотре обдурити лучан?

Нагадаємо, скандальний екс-заступник міського голови Луцька, який близько року з ганьбою покинув посаду, не міг знайти собі постійного місця роботи. Упродовж кількох місяців, радник Володимира Гунчика, Тарас Яковлєв з колегами-казнокрадами Юрієм Моклицею та Сергієм Григоренком виступали "експертами-церунами", завданням яких була дискредитація і поливання брудом влади Луцька, а також дестабілізація політичної ситуації в місті. Фінансувався ЦРУ і оплата послуг трагікомедій, що розігрували його учасники, лягали на плечі того самого псевдоблагодійника Степана Івахіва.

Щоправда, діяльність організації не викликала жодного інтересу у лучан, а їхні  сумнівні висновки і заяви викликали лише сміх та обурення у містян, які ненароком наштовхувались на висвітлення симуляції корисної роботи "Волинського ЦРУ" у кишенькових ЗМІ "Континіуму".

Отже, горе-управлінець Тарас Яковлєв вже скоро може бути призначений на високу посаду. Про це і свідчить вереск, який піднявся сьогодні у підконтрольних "Континіуму" ЗМІ і поява на їх шпальтах депутатів-спікерів, які давно скомпроментували себе перед громадою та виборцями.

Та чи є Тарас Яковлєв професіоналом і менеджером, який заслуговує очолити найбагатшу і найуспішнішу в області райдержадміністрацію? Ні, це просто спроба перевести його фінансування на державний бюджет і розставити потрібних людей на злачні місця.

Читайте також: Кому "совісні" депутати міськради роздали 100 гектарів землі в Луцьку

Відзначимо, що Луцька РДА може похизуватись стабільним перевиконанням бюджету, адже районна скарбничка поповнюється потужними підприємствами на кшталт "Кромберг енд Шуберт" та "Модерн Експо", численними АЗС, які торгують алкоголем на території Луцька та виробництвами. Тому багата адміністрація є ласим шматком, а дерибанити її бюджет і узаконювати земельні афери може допомогти своя людина, яка має неабиякий досвід в цьому.

Нагадаємо, Тарас Яковлєв, займаючи посаду начальника Відділу управління майном міської комунальної власності Луцькради, був однією з головних дійових осіб у схемі розбазарювання нерухомості і землі в Луцьку. Разом з Сергієм Григоренком він реалізовував грандіозний проект по ремонту головної пішохідної вулиці Луцька – Лесі Українки, роздерибанивши кілька мільйонів гривень, які були виділені з бюджету міста.

То чи варто голові Волинської ОДА Олександру Савченку призначати сумнівних чиновників на керівні посади і як ці сумнівні креатури Степана Івахіва сприйме громадськість області та Луцького району?

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter