Кандидат у президент, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, схоже, визначився, кого підтримуватиме у другому турі виборів-2019. Він обізлився на журналістку "1+1" за те, що вона нібито опублікувала його особистий номер мобільного телефону.

Читайте також: 7 кроків Порошенка, які він зробить, аби перемогти Зеленського

За це "головний радикал" країни на своїй сторінці у facebook виклав "мобільні" Володимира Зеленського, Ігоря Коломойського та Олександра Ткаченка.

"Якась ідіотка з "Плюсів" злила мій номер телефона в інтернет і вже другий день мене спамлять тисячами повідомлень і дзвінками з усього колишнього СРСР. Тому вимушений буду змінити номер, який у мене з 1998 року.

До речі, хто хоче поговорити з Коломойським, Зеленським, Ткаченком – ось їх телефони. Дзвоніть, пишіть на здоров‘я!" – написав Ляшко, додавши скріншоти з телефонної книги свого смартфона.

Однак Олег Ляшко забув одну важливу деталь. 28 серпня 2012 року він власноруч опублікував свій номер телефону, заявивши: "Коли мене питають у прямому ефірі чи на мітингу мій номер телефону– я завжди чесно називаю його – 0674663588".

Читайте також: Путін може піти в наступ, щоб допомогти Порошенку утриматись у владі

Тоді ж він також зазначив, що опублікувати свої мобільні варто було б і "великим демократам" Яценюкові, Турчинову, Кличкові, Королевській та іншим і додав: "Певен, вони цього не зроблять, бо вони бояться людей і ховаються від них. А я відкритий людям і ні від кого ніколи не ховаюсь".

Видно, тепер Ляшко і сам став "великим демократом" і почав боятись людей та переховуватись від них.

У такий спосіб, Олег Ляшко плавно і ледь помітно, під виглядом скандалу із журналістами 1+1, перейшов на сторону Петра Порошенка. Можливо, це був лише перший випад "радикала" у сторону Володимира Зеленського.

Окрім того, це може бути сигналом, що олігарх Рінат Ахметов, якого тривалий час пов'язують з Олегом Ляшком, все ж обрав сторону Петра Порошенка і підтримуватиме його у другому турі виборів.

Нагадаємо, що Рінат Ахметов і Петро Порошенко стали бізнес-партнерами за час президентства останнього. Олігарх отримав великий контроль на енергетичною ситстемою України і зміг збільшити свої статки. Зокрема, Ахметов за сприяння Порошенка, зміг заробити колосальні гроші, збільшивши тарифи на електроенергію для населення, в цей продаючи її закордон за набагато нижчою ціною.

Відзначимо, що Олег Ляшко, як союзник, навряд принесе Порошенку велику підтримку. Рейтинг самого "радикала" сильно впав з часів останніх виборів 2014 року. Тоді він мав підтримку 8,3% населення, а у 2019 році лише 5,5%. Окрім того, антиолігархічна риторика Ляшка помітно десонує з персоною Порошенка, якого звинувачують у розкраданні оборонного бюджету, незаконому збагаченні і т. п.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook