На ділянці, виділеній Прилісненською ОТГ комунальному підприємству "Волиньприродресурс", і далі не проводитимуться геологорозвідувальні роботи. Цього разу Господарський суд Волинської області не продовжив термін земельної технічної експертизи, яку, на відведеній підприємству ділянці мало проводити волинське відділення Львівського наукового-дослідницього інституту судекспертизи. Судові колізії вкотре і на невизначений термін блокують "Волиньприродресурсу" початок робіт.

Читайте також: Хто заважає легальному видобутку бурштину на Волині

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Із листопада минулого року комунальне підприємство Волинської облради "Волиньприродресурс" не може почати геологорозвідувальну роботу на ділянці, виділеній їй Прилісненською сільською радою Маневицього району. Спеціалісти КП мають попередню інформацію, що саме на цих 8 га можна видобувати бурштин. Зауважимо – легально, за дотриманням усіх технічних та юридичних норм. Від так, корисна копалина не вивозитиметься контрабандою за кордон, а наповнюватиме місцеві бюджети. 

Однак, Маневицька місцева прокуратура іншої думки. Уже майже рік представники прокуратури всіляко намагаються зашкодити початку розвідки, затягуючи справу у суді. Чергове судове засідання стосувалося продовження терміну судової експертизи, щодо приналежності цієї землі до юрисдикції сільської ради та облдержадміністрації. Також, експерти мали б з'ясувати, чи насправді на цій ділянці знаходяться важливі археологічні пам'ятки. Однак, експерт не вклався у встановлені йому законом терміни та заявив у суді клопотання про продовження терміну робіт. Проте, представник Прилісненської сільради та КП вважає, що це черговий крок у затягуванні справи. 

Адвокат сторони захисту надав суддям відповіді з чотирьох незалежних експертних організацій, які готові в місячний термін виконати усі роботи. Однак, судді та прокурор заявили, що столичні організації не можуть проводити відповідні дослідження не на своїй території, оскільки тут діє волинська філія Львівського інституту.

Читайте також: Прокуратура шукає нові способи завадити співпраці ОТГ і КП "Волиньприродресурс"

Після нарад, судді ухвалили рішення, яке ніби-то і підтримало комунальників, але з іншого боку – це ще надовше затягне питання про комунальний видобуток корисних копалин на Волині.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter