У 2020 році з держбюджету буде виділено на фінансування Державного агентства з питань кіно 800 млн гривень. З цієї суми 150 млн грн потрапить до рук дружини екс-президента Петра Порошенка – Марини Порошенко, яка очолює спостережну раду Українського культурного фонду.

Читайте також: Порошенко з дружиною відвідав і підтримав "поранену" у ДТП Гонтареву (фото)

У цьому році Порошенко розподілила 700 млн бюджетних гривень на культурні проекти в нашій країні. В наступному році найбільшу суму (майже 15 мільйонів) від фонду під керівництвом Марини Порошенко отримає фільм "Я працюю на кладовищі", знятий за сценарієм автора однойменної книги Павла Белянського. Творці українського мультсеріалу "Книжка-подорож. Україна" отримають майже 14 мільйонів гривень. Ще один український фільм "Котик з палаючими очима" режисера Володимира Тихого отримає з держбюджету 8,9 мільйона гривень.

Міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський сподівається на те, що фінанси суспільного мовника в 2020 році також будуть задіяні в кіновиробництві вітчизняних серіалів.

Починаючи з 2015 року, Держкіно виділило 1,6 млрд гривень на підтримку виробництва 224 українських фільмів 92 продюсерам. Касові збори профінансованих агентством фільмів склали 265,5 млн гривень і 33,8 млн гривень було повернуто продюсерами в Держкіно.

Читайте також: "Сімейка є**нутих театралів": Марина Порошенко зганьбилась перед усією країною під час донорського проекту

Найбільше коштів у відсотковому співвідношенні до Держкіно повернули після виходу фільму "Скажене весілля" продюсера Юрія Горбунова – 113%, або 1,3 млн гривень з 1,2 млн гривень профінансованих Держкіно. Фільм "Я, ти, він, вона", продюсером якого виступив Президент Володимир Зеленський, повернув у Держкіно 75% з профінансованої агентством суми – 13,3 млн гривень з 17,6 млн гривень. Ще один український фільм "Секс і нічого особистого" (продюсери – Владислав Ряшин та Юрій Мінзянов) повернув до бюджету 4,1 млн гривень з 12,8 млн гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook