У мережі Facebook активно коментують нічні події на Центральному ринку. Тоді під час спроби муніципалів демонтувати незаконно встановлені павільйони відбулися численні сутички і перешкоджання підприємцями Старого ринку виконання законного рішення міськвиконкому та Луцької міської ради.

Читайте також: Бездіяльність та неналежне виконання обов'язків поліції не дала завершити законний демонтаж частини Старого ринку

Нагадаємо, що вчора, 4 лютого працівники муніципальної варти під наглядом поліції здійснили спробу демонтажу торгових площ Центрального ринку з якими закінчився термін оренди. Натомість, агресивно налаштовані підприємці всіляко перешкоджали роботі правоохоронців – здійснювали силовий опір, кидали цеглою та бруківкою по людях і спецтехніці, вчинили хаос та навіть побили трьох працівників муніципальної варти, один із яких тепер знаходться у лікарні у дуже важкому стані. І уже сьогодні, 5 лютого базарники влаштували хаос під стінами Луцької міської ради, увірвавшись до зали засідань та зірвавши засідання виконавчого комітету.

У зв'язку з останніми подіями лучани та гості міста почати глузувати незаконні дії підприємців, які вперто продовжують не виконувати законне рішення міськради, роблячи на них фотожаби.

Читайте також: "Підприємці Центрального ринку мали рік на переїзд", – заступник міського голови

Лучанин Ілля Токаренко пише, що "базарники не знали про те, що ринок будуть зносити і кидались під грейдери". Інші ж підприємці стверджують, що "завезли дороговартісний товар і тепер вимагають компенсації".

 

Блогер наголошував на тому, що підприємці давно знали про закінчення терміну оренди земельної ділянки, однак ніхто з них не поспішав дотримуватися закону, або домовлятися з владою про реконструкцію території, яка вже давно нагадує сміттєзвалище під мурами замку.

 

Луцький активіст Павло Заєць порівняв ситуацію із Центральним ринком, де люди нехтують законним рішенням орендаря розпоряджатися власним майном на свій розсуд із недоброзичливими квартирантами.

Місцевий блогер Лев Фоменко здивований цинізму підприємців, які власні кишенькові інтереси ставлять вище за збереження окраси міста – замку Любарта, якого брудні, іржаві контейнери і сміття оточили звідусіль і спотворюють вигляд історичної пам`ятки.

 

Подискутували вони й стосовно маніпулятивних матеріалів, які останнім часом вигулькнули в місцевій пресі.

Леонід Шпак – гість міста запропонував готове рішення, яке реалізувала їх влада.

Уже після нічних подій на ринку і блокування базарниками вулиці Глушець Лев Фоменко написав наступне:

У мережі можна знайти сотні коментарів, де лучани підтримують дії влади і активно засуджують небажання бізнесменами виконувати закони. Окрім самих підприємців, які підняли істерію і прикриваються і АТО і звичувачують Президента Володимира Зеленського у небажанні виконувати закон, можна знайти слова підтримки підприємців лише у маргіналів і кількох скандальних активістів та окремих депутатів міської ради, яких незадовільняє європейська перспектива міста Луцька.

 

 

 

Тема перенесення ринку як ніколи актуальна і об`єднала десятки тисяч лучан у прагненні навести лад біля мурів замку і провести реконструкцію цієї площі. Смітники, сморід і безлад перетворють візитку Луцька на вкрай неприємне явище. То ж влада вирішила навести лад і оголосила всеукраїнський конкурс на реконструкцію площі перед замком Любарта.

Нагадаємо, що Луцька міська рада ще рік тому попередила підприємців про закінчення терміну оренди і перенесення торгових павільйонів на територію Нового ринку. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook