Нова українська школа по-старому: вже майже десять років у селі Гірки, Любешівського району чекають нову школу, будівництво якої розпочали ще в 2011, та коли воно завершиться – незрозуміло, бо ж коштів більше не виділяють. А доти, понад сотня учнів навчається у старому приміщенні.

Читайте також: На Камінь-Каширщині будівництво школи, якого чекали 10 років, нарешті розпочнеться

Три будівлі 30-х років минулого століття, під статус Нової української школи Гірківський ліцей явно не потрапляє. І все ж цей комплекс приміщень без спортзалу та їдальні називається загальноосвітнім закладом І-ІІІ ступенів, і навчається тут 114 дітей.

"Зимою нам усім холодно, незручно, дуже багато незручностей у нас, зовсім несопоставлені з іншими школами району, ви будете їхати там Мукошин, нові, сучасні", – каже Юлія Кузьмич, директор Гірківського ліцею.

Читайте також: У селищі на Волині за 800 тисяч грн збудують футбольне поле

Та ось такі нові, сучасні школи, для мешканців села Гірки – поки що лише мрія, на яку не виділяють коштів. Тим часом учні отримують знання у не дуже сприятливих для цього умовах.

"Вік вже дуже солідний, ви бачите, що вік вже дуже солідний, наші діти навчаються у підсобних приміщеннях, колись були майстерні зараз ми поробили класи, і якщо ми все таки йдемо до Європи, і діти навчаються зовсім не за європейськими стандартами, як би ми не насищували навчальний процес комп’ютерами, йшовши до Нової української школи", – зазначає Лариса Миколаївна, заступник директора з навчально-виховної роботи Гірківського ліцею.

І все ж дещо від НУШ у загальноосвітньому закладі є – це новенький плазмовий телевізор, але нині він швидше виконує роль декорації, бо ж інтернет у школі лише на одному комп’ютері.

Комп’ютери у школі є, тільки не з програми Нової української школи, а завдяки допомозі нардепа Ірини Констанкевич, а от кабінету інформатики немає, окрім цього уроки хімії, фізики, біології потребують належного оснащення. Та, вочевидь, важливіше для мешканців села Гірки нині остаточне зведення нового навчального закладу. Цікаво, що за час будівництва "заморожування" траплялося вже не раз, але тоді за сприяння Ірини Констанкевич, яка виділила більше семисот тисяч гривень із коштів фонду соцеконому будівництво відновилося, та ненадовго.

"Далі ми всі живемо надією, що спільно ми цю школу збудуємо, і дуже хотілося б різати у 2019 році стрічку, але я є реаліст, аби на 20 рік ми зробили внутрішні роботи, і підготували її до 1 вересня 20 року, це була б ще одна мрія, і ще одне моє завдання було б зреалізованим", – каже Ірина Констанкевич, народний депутат України.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook