10 квітня у Рожищенському районі підтверджено другий випадок COVID-19.

Читайте також: Нові дані МОЗ: в Україні значно зросла кількість хворих на коронавірус

Про це повідомляє Рожищенська РДА.

Інфікування підтвердили у особи, яка проживає на вул. Коте Шилокадзе у місті Рожище та є працівником Волинської обласної інфекційної лікарні.

Відомо, що медичне обстеження проводили з профілактичною метою. У зв’язку з відсутністю симптомів захворювання особа перебуває на самоізоляції.

Тривають невідкладні заходи щодо реагування на виявлений випадок гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19. Проводиться епідеміологічне розслідування випадку захворювання, встановлюється коло контактних осіб.

Читайте також: "Нові соціальні стандарти життя": в уряді розповіли що чекає на українців після жорсткого карантину

Окрім того, станом на 10 квітня є одна особа з м. Рожище із підозрою на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19, біологічні матеріали якої направлено на лабораторне дослідження. Ця особа не перебувала в колі контактних осіб інфікованої мешканки з вул. Куліша м.Рожище.

Щодо першого випадку гострої респіраторної інфекції, спричиненої коронавірусом COVID-19 у Рожищенському районі, епідеміологічним розлідуванням встановлено 23 контактних особи, біологічний матеріал яких було відправлено на лабораторне дослідження. Станом на 9 квітня 2020 року отримано 5 негативних результатів по контактних особах. Інші знаходяться на дослідженні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рожищі лікар-інфекціоніст, який оглядав пацієнтку з COVID-19, продовжував обстежувати інших пацієнтів та вільно пересувався Рожищенською центральною районною лікарнею.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook