Чоловіка, який допомагав шахраям обдурювати та заробляти на довірі жителів Тернополя, затримали. Його піймали на території Волинської області. Про це інформує поліція Тернополя.

Читайте також: Чим небезпечна забута у банкоматі картка: нова "схема" шахраїв

Начальник сектору відділу кримінальної поліції Тернопільського відділу поліції Віктор Демчан каже, що підозрюваний разом зі спільниками, які знаходяться на окупованій території Луганської області, видурили у пенсіонерки більше п'яти тисяч гривень.

Потерпіла розповіла, що 10 лютого на стаціонарний номер зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду і на лікування потрібні гроші. Перевірити так це чи ні жінка не могла, оскільки донька знаходиться за кордоном.

У ході телефонної розмови зловмисники вивідали у пенсіонерки її адресу і за деякий час до помешкання приїхав кур'єр. Саме йому 93-річна тернополянка віддала свої заощадження.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативники карного розшуку міста та області вийшли на слід зловмисників. Стало відомо, що до потерпілої телефонували з Луганська, а кур'єр, який в цей час був на Тернопільщині, забирав гроші.

Читайте також: На Волині телефонні шахраї намагалися видурити гроші у поліцейського

На деякий час спільно з колегами Луцької поліції підозрюваного затримали згідно статті 208 КПК. Чоловік таким самим методом встиг обібрати і жителів Волинського краю. Підозрюваний - житель Луганської області, 1989 року народження.

Чоловікові інкримінують статтю 190 частина 1 ККУ. Правоохоронці встановлюють спільників шахрая.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook