Для пошуків терориста Романа Скрипника, який 23 липня захопив в заручники поліцейського в Полтаві, залучено бійців Нацгвардії та вертоліт. Силовики прочісують ліс на Полтавщині.

Читайте також: "Побудували офіси і називають їх церквами": луцький терорист розповів про плани захоплення місцевого собору

Штаб з пошуку чоловіка розгорнули в селі Великий Байрак Миргородського району. Про це повідомляє поліція Полтавської області.

Що відомо про пошукову операцію

  • За даними поліції, працюють нацгвардійці, кінологи з собаками а також фахівці з квадракоптерами. Також привезли тепловізори для можливих пошуків уночі.

  • Звільнений з полону заручника полковник поліції Віталій Шиян також бере участь в пошуку Романа Скрипника.

  • За словами місцевих жителів, "терорист" може ховатися в полях, де ще не прибрали кукурудзу та соняшник. 

  • Місцеві жителі без зайвої потреби не виходять на вулицю. На польових дорогах через кожні 100 метрів стоять патрулі поліції.

Читайте також: У Луцьку обрали міру запобіжного заходу терористу Кривошу, який утримував у заручниках автобус з людьми

Захоплення заручника в Полтаві: що треба знати

  • У Полтаві 23 липня зловмисник Роман Скрипник під час затримання дістав гранату й погрожував її підірвати. У такий спосіб він взяв у заручники полковника поліції Віталія Шияна. Через декілька годин терорист відпустив правоохоронця 

  • Силовики впродовж дня вели перемовини зі Скрипником. Останній висунув єдину вимогу – аби його не відправляли до в'язниці.

  • На вимогу зловмисника вже відреагували в Полтавській облдержадміністрації. Її очільник Олег Синегубов заявив, що вимоги терориста не виконуватимуть, бо він хоче лише уникнути кримінальної відповідальності за скоєне.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook