Сніданок – основний прийом їжі, так як саме від нього залежить наша активність на декілька годин. Зазвичай вранці немає часу на приготування, тому часто ми їмо шкідливу їжу, наприклад, гарячі бутерброди, солодощі, жирну їжу, яка негативно впливає на організм і здоров'я в цілому.

Читайте також: Можуть спровокувати хвороби: названо найнебезпечніші ранкові звички

Редакція FoodOboz ділиться переліком з 5 продуктів, від яких краще відмовитися на сніданок.

1. Вівсяна каша

Це дуже спірна страва, особливо – пластівці швидкого приготування, вони не несуть в собі ніякої користі. Якщо ви таки вирішили почати ранок з вівсянки, тоді – за 3-4 години до варіння вам необхідно замочити зерна вівса, а після варити. Обов'язково додайте свіжі ягоди, фрукти та мед.

2. Кава

Це найгірший варіант для початку дня, пити каву натщесерце – дуже шкідливо, так як кофеїн сприяє посиленому виробленню соляної кислоти в шлунку. Вона, в свою чергу, уповільнює роботу травної системи. Починайте кожен свій день зі склянки чистої води з лимоном.

3. Свіжовичавлений апельсиновий сік

Вченими доведено, що у людей, які починають свій день зі склянки апельсинового соку, значно підвищується ризик захворіти на цукровий діабет через цукор, який в ньому є. Варто відзначити, що він моментально всмоктується в кров і піднімає рівень глюкози. Відразу ж відбувається викид інсуліну, а це погано впливає на роботі підшлункової залози.

Читайте також: Вчені розповіли, у який час доби найкраще займатися спортом

4. Йогурт

Якщо йогурт не натуральний – в ньому немає нічого корисного. У магазинних йогуртах багато цукру, тому від них варто відмовитися, особливо на сніданок.

5. Сирники і запіканки

Ці страви не несуть в собі ніякої небезпеки по суті, але якщо їх їсти на обід. Але на сніданок не варто їсти таку їжу, так як вона є дуже важкою, до того в них багато масла, цукру, а також солодкі соуси або варення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook