У ніч з 12 на 13 серпня українці можуть побачити одне з найкрасивіших і найвідоміших явищ нічного неба Північної півкулі − метеорний потік Персеїди. Саме цієї ночі очікується пік метеорного дощу. Повідомляє streetastronomy.com.ua.

Читайте такожПрямо під час затемнення в Місяць врізався метеорит (фото)

У 2019 році пікове значення кількості метеорів за годину, що може побачити людина на темному незасвіченому вогнями небі та радіанті, становить 80. Така кількість метеорних частинок, що очікується цього року, є типовою. У 2019 за прогнозами Міжнародної метеорної організації фактичний пік метеорного дощу Персеїди очікується у ніч з 12 на 13 серпня. 

Ночі напередодні та опісля піку також будуть багаті на метеори. Поганою новиною є те, що майже повний місяць затьмарить своїм світлом не надто яскраві метеори. Тому найкращим часом спостереження будуть вранішні години 13 серпня.

Для спостереження зорепаду Персеїд не потрібні ніякі астрономічні прилади, тому насолодитися нічним видовищем може будь-хто. Мінімальні вимоги до спостерігача –обрати найменш штучно освітлене місце з якнайбільшим оглядом неба, виділити на спостереження кілька годин свого часу.

Особливість метеорного потоку в тому, що куди б ви не дивилися – шанс побачити метеор Персеїд є завжди, але якщо дивитися в сторону радіанту – ділянки неба, з якої метеори "вилітають" – можна побачити ще більше яскраво спалахуючих метеорних частинок.

Читайте також: Сонячне затемнення 2019-го: що треба знати і чого остерігатися

Персеїди є чи не найбільш динамічним, стабільним та чисельним метеорним потоком, що досягає свого максимуму щороку у серпні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook