Колишній чоловік Юлії Вусенко, очільниці обласного осередку партії "Європейська Солідарність" на ВолиніДмитро Вусенко, через словесну сутичку випустив 8 куль з пістолета у бійця АТО та його товариша. Опісля, чоловік намагався відкупитися від в'язниці, пропонуючи потерпілим гроші та погрожуючи фізичною розправою.

Читайте також: Підкилимні ігри та кумівство: до списку волинського осередку партії ЄС увійшли "випадкові" люди та родичі

Нагадаємо, що у травні цього року Дмитро Вусенко з подругою та товаришем проходив поблизу ТРЦ "Промінь", коли на їхньому шляху трапилися двоє хлопців, один з яких – ветеран війни на Сході України. Дмитро попросив у них цигарку, хлопці пригостили, проте на повторне прохання – відмовили. Через що, виникла словесна сутичка, яка переросла у шарпанину, у якій Вусенко дістав травматичний пістолет та випустив вісім куль у хлопців. Крім того, бійцю АТО Вусенко вибив зуби. Опісля Дмитро зі своєю компанією втік з місця пригоди.

Не дивлячись на те, що Вусенко переховувався від слідства, його особу встановили. Нападнику Дмитру Вусенку відразу найняли захисників та з допомогою колишніх очільників Головного управління Нацполіції Волині Петра Шпиги та Луцького відділу поліції Олег Кічук намагалися владнати це питання. Виступаючи посередниками між нападником та потерпілими, вони у лікарні пропонували хлопцям гроші у сумі 3 тисячі доларів та погрожували фізичною розправою.

Читайте також: Чоловік скандальної Юлії Вусенко обстріляв воїна АТО і його товариша, які не дали цигарку (відео)

Зазначимо, що Дмитро Вусенко уродженець Луганської області та раніше займався торгівлею автомобілями та мав проблеми з законом. У серпні 2008 року був на підписці про невиїзд в Антрацитівському МВ УМВ за статтею 296 ч.1 Кримінального кодексу України. Крім того, у серпні 2002 року Дмитро перебував у розшуку та у жовтні цього ж року був затриманий.

Крім того, раніше Вусенко бувши офіційно радником з вугільних питань колишнього голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, насправді був "смотрящим" над шахтарями та збирав "дань" з вугільної галузі на Волині. За що неодноразово "отримував на горіхи". Зокрема, Дмитро погрожував керівникові волинської шахти.

Читайте також: Секретар, бригадир, агент з постачання: кого скандальний луцький забудовник порозпихав у різні партії, аби дійти до корита

Юлія Вусенко бувши депутаткою Луцької міськради від "Самопомочі" у 2017 році фіктивно розлучилась з чоловіком, проте вони й надалі живуть разом як пара, а розірвали шлюб, аби приховати справжні статки подружжя у декларації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook