Петро Порошенко, зазнавши поразки на президентських виборах-2019, не має наміру припиняти боротьбу за повернення посади. Він виявився не готовим прийняти волю українського народу, а шанси отримати велику підтримку на виборах до "Верховної Ради на чолі "Європейськї солідарністі" вкрай малі. Відтак претендувати на важливі посади в Україні, наприклад прем'єр-міністра, йому не доводиться. Зважаючи на фіаско на усіх фронтах, він готовий застосувати радикальні міри, аби здійснити реванш.

Згуртування сил та радикалізація

5-й президент збирає майдани по містах України, але вони є дуже малочисельними,  нараховують максимум 200-300 чоловік. Схожа ситуація і в столиці, де Порошенко намагався вивести людей на вулиці через реєстрацію кандидатами в нардепи Андрія Клюєва та Анатолія Шарія. Провальним вийшов і мітинг проти телемосту каналу Віктора Медведчука NewsOne з пропагандастами з "Россия 1".

На даних акціях здебільшого присутні або ручні націоналісти організації С14, або дрібний партактив "Європейської солідарності". 

Читайте також: Як Порошенко посприяв реваншу "Партії регіонів 2.0" Медведчука

Головною фішкою кожного мітингу "ЄС" є образи і погрози від Петра Порошенка зі сцени на адресу українців. Агресивна риторика колишнього Гаранта демонструє як його теперішній стан так і основні тези та методи політичної боротьби з так званими "реваншистами".

Метою лідера "ЄС" є згуртування своєї небагаточисельної армії прихильників, яких наразі орієнтовно 8% українців, навколо псевдопатріотичних ідей боротьби з агентами Кремля, зрадниками та реваншистами. Проблема лиш в тому, що тепер решта від 8% виборців Порошенка, а це 92% громадян, є фактично ворогами держави.

Читайте також: "По пиці получите, добро має бути з кулаками!": Порошенко погрожував українцям на мітингу (відео)

Згуртувавши свій вірний електорат, Порошенко намагається прищепити людям радикальні ідеї і виправдати засоби "священою метою". Звідси і постійні заклики до насильства, застосування фізичної сили проти опонентів. Вся суть заключається у фразі лідера "ЄС" з виступу у Хмельницькому: "Добро має бути з кулаками".

Завершитись процес радикалізації електорату за задумом Порошенка має масштабними народними виступами проти Зеленського і його команди. В ідеалі – зібрати новий Майдан.

Що кажуть у Порошенка про новий Майдан

Чинні депутати БПП, які балотуються і від "ЄС", зазначають, що наразі задачі збирати людей для акцій протесту проти нового президента перед партійними осередками не стоїть. Втім є чітка вказівка настирливо просувати тему боротьби з реваншем на живих виступах та на ефірах.

Одним з головних ідеологів нового Майдану є нардеп Вікторія Сюмар, яка відповідає за наповнення кампанії "Європейської солідарності". Вона впевнено натякає на те, що це цілком можливо, адже в країні зараз панує багато протестних настроїв, якими ніхто не може керувати, що створює загрозу.

І поки переважна більшість українців чекають миру і стабільності в країні, у колах "порохоботів" панує атмосфера готовності вийти на Майдан і знов розхитати ситуацію.

У оточенні Порошенка є і особи, які готові хоч ввечері йти палити шини на Майдан. До цього вони фактично відкрито закликають інших громадян.

"Ми залишаємо за собою право від мирного протесту перейти до немирного", – погрожує відомий інтернет-боєць Порошенка Роман Синіцин.

"У мене припасено 6 шин", – написав на своїй сторінці в facebook депутат від БПП Олександр Бригинець.

Читайте також: "З Порошенка знімуть недоторканність і арештують в стінах парламенту", − політолог

Ще один відомий телеведучий і блогер, який явно симпатизує 5-му президенту, Павло Казарін у facebook фактично поставив Володимира Зеленського перед вибором: стати на сторону Порошенка і втратити рейтинги або продовжувати свою лінію і втрати країну.

Втім говорити про реальні погрози від "порохоботів" на даний момент важко. Адже активна частина електорату Порошенка та його "ЄС", яка готова боротись за повернення свого лідера у крісло президента на Майдані, є досить скромною за масштабом – купка блогерів, кишенькові радикали С14 і кількасот "порохоботів". Але найголовніше, що переважна частина суспільства налаштована негативно до них і будь-які мітинги не отримають ніякої підтримки.

Теперішіні акції у Києві та в регіонах з радикальною ідеологічною "накачкою" є, по суті, тренуванням Порошенка перед великим виступом проти Зеленського та його команди восени 2019 року.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook