У Центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Пролісок", що знаходиться у місті Луцьк на вулиці Кравчука, 6 відбулися кадрові зміни. Директора, котрий здійснював тиск та погрожував працівникам закладу, а також виписував солідні премії наближеним до себе особам, звільнили з посади.

Читайте також: "Ви вживали? Від вас неприємно пахне!": у луцькому "Проліску" розгорівся новий скандал із керівництвом центру

Як стало відомо журналістам "Під Прицілом", Олександр Стельмащук залишив посаду ще місяць назад, у зв'язку із недотриманням умов контракту. 

Повідомляється, що на основі записів із перевірок, які здійснювали працівники  Міністерства соцполітики, було виявлено ряд недоліків у роботі директора закладу, зокрема витрачання державних коштів у власних цілях. У свою чергу Міністерство закликало Олександра Стельмащука у певний період часу виправити усі недоліки, які були знайдені перевіркою та повернути Центру усі кошти, які були витрачені не за цільовим призначенням та прозвітувати про проведену роботу. Проте, незважаючи на попередження та листи, які надходили з Міністерства, директор не поспішав виконувати наказ. Його не спинило навіть те, що попередніх працівників Міністерства соцполітики було звільнено через недбальство, а йому заборонили нараховувати солідні премії.

Після останнього прохання, яке надійшло до "Проліску" 26 березня про пред'явлення акта із усіма виправленими недоліками, 27 березня директор Олександр Стельмащук покинув свою посаду за розпорядженням Міністерства соцполітики. А його місце зайняв нещодавно призначений на місце методиста Володимир Бачинський.

Читайте також: Публічні образи, приниження та величезні премії: як директор луцького "Проліску" працює з підлеглими (відео)

Нагадаємо, що навколо Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Пролісок" розгорілося чимало гучних скандалів, після яких закладом зацікавились ЗМІ. Як повідомлялося раніше, директор закладу Олександр Стельмащук разом із головним бухгалтером Оксаною Сліпчук здійснювали преміювання наближених до себе осіб, на що було витрачено солідні кошти, а на заохочення працівників – суми, де фігурують п’ятизначні цифри.  

Після цих подій із закладу звільнилося два працівники, на яких постійно здійснювався тиск та погрози з боку директора, а їхні місця зайняли інші люди – сестра того самого директора Олександра Стельмащука Руслана Мотовильська та екс-головний лікар луцького хоспісу Володимир Бачинський.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook