У Луцькому реабілітаційному центрі "Пролісок" – скандал. Директор виписав собі премію на 50 тисяч гривень. Своїх помічників теж не обділив. Уся адміністрація центру регулярно преміюється чималенькими сумами, а також має надбавки до зарплати за шкідливість. А звичайні педагоги та реабілітологи, які безпосередньо щодня працюють з дітьми, отримують премію лише до професійних дат у розмірі, як повідомляють працівники, 200 гривень.У Міжнародний день людей з інвалідністю у Центрі спалахнув величезний скандал – працівники, не витримуючи тиску, пишуть заяви на звільнення.

Читайте також: Тиск та погрози у луцькому "Проліску": як працює адміністрація центру реабілітації

Директор реабілітаційного центру Олександр Стельмащук зустрів журналістів ТРК "Аверс" та "Під Прицілом", котрі прийшли запитати керівника, за які такі заслуги при укладі трохи більше як 6 тисяч гривень він підписав собі наказ на премію у 50 тисяч гривень, грубою лексикою, образивши при цьому волинське видання "Під Прицілом", яке уже не вперше висвітлювало роботу "Проліску" та його керівництва вцілому, порушивши при цьому етику державного службовця. Виявляється все дуже просто – заслужив. І премія у 50 тисяч гривень насправді не завелика, можна було б виписати ще більше.

"Я відмовлявся від премій по своїй "доброті душевній" кожного разу", – зазначає директор.

Олександр Ростиславович переконує, що 50 тисяч гривень – це премія за три роки сумлінної роботи, мовляв протягом цього часу він не преміювався, тому й вийшло стільки багато. Але у "Проліску" вже побувала контрольна ревізійна комісія, яка перевірила документи і дійшла висновку – премії виписані незаконно. Ба більше, у документах вказано, що така премія виписана за півроку "важкої та напруженої" роботи. Окрім того, працівники Центру повідомили, що преміювання здійснювалось щокварталу з червня 2017 року. 

Але не лише директор отримує такі премії. По секрету, не на камеру, працівники адміністративного корпусу зізнаються – десятки тисяч премій отримує певне коло людей. Але більшу частину грошей, які їм виписували, вони змушені були віддати директору.

"Бухгалтер нам давала списки, скільки процентів з премій треба вернути директору, ну так, на "мєлкіє розходи. І ми повертали", – говорять обурені працівники.

Мова йде про квартальні одноразові  премії. Слід відзначити і щедрість директора. Працівники реабілітаційного закладу розповідають, спочатку керівник відбирав гроші  у всіх, але згодом пошкодував тих у кого була мінімалка і перестав забирати у них їхні премії.

Читайте також: Преміювання на сотні тисяч та порушення законів: що показала ревізія у луцькому "Проліску"

На сьогодні із закладу звільняється одразу двоє людей – заступниця директора та методистка. За словами працівниць, у реабілітаційному Центрі стало практично неможливо працювати – директор створив нестерпні умови, а сам Центр перетворився у таку собі вотчину. Потайки розповідають – тут є платні прийоми у лікарів, а раніше навіть були платні прийоми у реабілітолога.

А нещодавно  стався новий скандал. Думка колективу не збіглася з думкою Олександра Стельмащука у виборі голови профспілки. Люди стверджують, що директор наполягав на кандидатурі своєї подруги, яка працює у дитячому реабілітаційному центрі сторожем, котра, до слова, теж отримала чималу премію за "напруженість та шкідливість". Директор навіть не заперечує, що радив саме цю людину і, скажімо, просив колектив підтримати таку кандидатуру. А на виборах позабирав у всіх телефони, щоб ніхто не записав на диктофон, які методи впливу до підлеглих обирає керівник.

І відзначимо, заяви на звільнення заступника директора та методиста директором вже підписані. Але передували цьому перевірки з облдержадміністрації. До речі перевіряюча знайшла у роботі заступника директора та методистки, на її думку, серйозні порушення.

"Якщо висить павутиння чи стоїть пляшка з водою за горщиком із квітами, то вони повинні це прибрати", – зазначила директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод. Зазначимо, що побувавши у Центрі, з впевненістю можна сказати, що в закладі підтримують чистоту та порядок. 

Читайте також: "Вона смердить", – вихователька луцького "Проліска" про дитину-інваліда

Ситуація у закладі дуже непроста. Директор нарікає на працівників, які. до речі, не витримують тиску, часто звільняються. Каже, що вони ліниві та непрофесійні. А працівники нарікають на директора. Обвинувачують у тому, що він на них тисне та відбирає  премії, а тим часом собі виписує величезні надбавки які сягають 50-ти тисяч гривень. А тут ще й з адміністрації заходилася перевіряти павутиння по кутках. Проте основне питання у тому, чи насправді реабілітаційний центр настільки багата організація, що можна давати керівнику аж 50 тисяч гривень премії? Чи можливо тут був би не зайвий новий тренажер, або ж ще одна ставка професійного реабілітолога? Цікаво, що за особливі умови праці є добавки до заробітної платні, але чи доцільно, ці умови дописувати у ставку припустимо бухгалтера. Адже працює бухгалтер не з хворими дітками, а з паперами.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Віталій Іщук

Слідкуйте за новинами "Під Прицілом" та чекайте подальшого розвитку подій у Центрі комплексної реабілітації "Пролісок".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter