Рахунки управління капітального будівництва арештовані. Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook  депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський. Як стало відомо, арешт наклали через непогашення управлінням капітального будівництва облдержадміністрації кредиторської заборгованості в загальній сумі 68,7 тисячі гривень, що утворилась 1. 01. 2013 року на двох об’єктах, які фінансувались за рахунок субвенції так званого соцеконому.

Читайте також: Рахунки УКБ Волинської ОДА арештували через борг у 68 тисяч гривень

Що ж далі і яка доля чекає на об’єкти будівництва замовником яких є УКБ волинської ОДА. Ці та інші питання ми дізнавалися у народного депутата Ірини Констанкевич.

"Що тут коментувати?! Вкотре постає питання про те, чи спроможна виконавча влада на обласному рівні освоювати як належить кошти державного бюджету, тобто вчасно, якісно, результативно і без зловживань. Чи готова виконавча влада на місцевому рівні реалізовувати політику децентралізації, як це задумувалося в її основних концептуальних засадах?! Висновки вітчизняних експертів та зовнішніх спостерігачів суголосні у тому, що в реальності стався розрив між деклараціями і спроможністю влади осилити виклики і завдання економічного, соціального, політичного життя в Україні (не в залежності від того скільки грошей, позик, кредитів надається). А щодо конкретного випадку - це безвідповідальність місцевих чиновників. Їм не болить так з трудом зароблена гривня, їм не важливо, чи збудують школу, садочок, поремонтують дорогу... Не болить!", - розповіла нардеп.

Читайте також: На Волині сільська школа перейшла з грубного на централізоване опалення

Своєю чергою, депутат обласної ради Михайло Імберовський звернувся з пропозицією до голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці аби погасити цю заборгованість з обласного бюджету.

"В управлінні капітального будівництва кажуть, що зможуть закрити цю заборгованість лише в травні, а що робити забудовникам до травня, відповідно і збиваються графіки. Бюджетне законодавство дозволяє нам зробити це за кошти обласного бюджету, бо заборгованість по соцеконому, це заборгованість місцевих бюджетів", - зауважив Михайло Імберовський.

Нагадаємо, що це вже не перший скандал в який втрапило управління капітального будівництва Волинської облдержадміністрації. Так у листопаді 2017 року двом чиновника управління капітального будівництва оголосили підозру у розкраданні грошей під час будівництва другої лінії оборони у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Як заявив тоді генеральний прокурор Юрій Луценко правоохоронці оголосили підозру начальнику управління капітального будівництва та начальнику управління технічного нагляду Волинської ОДА. Вони були замовниками та контролювали хід будівництва інженерних фортифікаційних споруд на території Володарського району Донецької області. 

"Експертиза встановила, що ці особи, а також колишній керівник сектору М, зловживаючи на користь комерційних структур, збудували окремі споруди десяти ВОПів, які за своїми властивостями не придатні для використання у бойовій обстановці та становлять небезпеку для життя та здоров’я військовослужбовців", - зазначив Луценко на своїй сторінці Facebook.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter