Сенсація – журналісти найшли декларацію єдиного чиновника, який збіднів на державній службі. Губернатор Волині Олександр Савченко з своєю роботою на Волині загнав сімейний бюджет у мінус. Родина одіозного президентського ставленика збідніла за минулий рік трохи більше як на 50 тисяч доларів та десь на 170 тисяч гривень. Ось така невдячна справа працювати у Волинській ОДА, мало того, що нічого не заробив, та ще й свої гроші потратив.

Читайте також: Голова Волинської ОДА Савченко може втратити посаду найближчим часом

Не йдіть у губернатори – бо це дуже збиткова вакансія. Особливо у такі провінції як Волинь. Всі пам’ятають інтерв’ю Олександра Савченка, де голова Волинської ОДА, необережно бовкнув про те, що не знає скільки заробляє на своїй посаді, а гроші бере як в анекдоті з карточки.

Але минулого року чарівна карточка Олександра Савченка підвела, бо ж губернатор не збагатився, а навпаки збіднів і то суттєво. До прикладу у 2017 році Савченко мав мільйон 140 тисяч гривень та 500 тисяч доларів. А вже у 2018 році, саме тоді коли губернатор пішов на роботу у Волинську обласну державну адміністрацію, статки його зменшилися – він декларує 447 тисяч доларів та 970 тисяч гривень.

Читайте також: "Беру під особистий контроль": губернатор Волині Савченко провалив свою головну місію

Красиво жити не заборониш. А Олександру Савченку не чужі чоловічі слабкості про це губернатор нам зізнався під час найпершого інтерв’ю. В основному за цей буремний рік тратилася сімейна готівка. Саме готівкових коштів у родини Савченка в 2017 році поменшало. Якщо Було 900 тисяч гривень та 493 тисячі доларів, то стало на 170 тисяч гривень та на 51 тисячу доларів менше.

З нерухомістю в Олександра Ілліча усе стабільно. Добудовує маєток біля моря в Одеській області. Як звичайнісінький мільйонер має хату під Києвом. Село Осещина Вишгородського району знаходиться в 20 хвилинах їзди від столиці. Поруч – мальовнича природа, затоки річок Десна та Дніпро. По сусідству - очільник СБУ Олександр Грицак. Судді, прокурори, депутати. Все як у людей.

А ще Савченко очолював рейтинг найбагатших губернаторів України.

Живе Савченко у готелі – за рік кімната обійшлася у 99 тисяч гривень. це 8 з лишком тисяч за місяць. заробив Олександр Савченко за минулий рік 198 тисяч гривень. Приблизно 16 тисяч у місяць. Ясно, що з такою зарплатою, дуже не розженешся. То виходить, що на Волині губернатор працює не за гроші, а задля задоволення.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс"


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook