Мережа українських супермаркетів АТБ стала знову в центрі скандалу. Лучани скаржаться на "схеми" заробітку на покупцях.

Читайте також: На Волині мережа АТБ попалася на масовому обмані покупців з цінами в чеках

Про це у групі "Теревені про Луцьк" у Фейсбуці написала лучанка Дарія Ковальчук.

Жінка розлючена тим, що у мережі супермаркетів АТБ у Луцьку систематично обманюють покупців, недодаючи решти.

"Шахрайське АТБ дістало!

Кожного дня закуповоюсь продуктами в АТБ і кожного дня у касира не вистачає решти: будь то 10 копійок чи 50. Така ситуація трапляється не лише зі мною, а й з усіма іншими покупцями цього магазину. На касі мені відповідають, що у них немає копійок, і чому це я вчепилася до бідного касира. Не розумію, чому мене мають ошукувати систематично, навіть на 10 копійок, у такій великій мережі магазинів?" – зазначає жінка.

"Складається така думка, що магазин на цьому наживається. Ви тільки порахуйте якщо через магазин за день проходить близько 1000 людей , яким не додають хоча б 30 копійок – це 300 грн. Будьте уважними, перевіряйте свій чек, та не пускайте все на самотік!" – підсумовує дописувачка.

Читайте також: У луцькому супермаркеті ошукують клієнтів

Інші користувачі розділилися у думках: одні підтримують жінку та вважають, що справа не у копійках, а у ставленні до покупців, а інші навпаки осуджують.

Наталия Стрижеус: Згідна, справа не в 10 копійках. Хто буває за кордоном може уявити собі ,щоб не додали хоть цент. А у нас всі багаті, навіщо здачу забирати. Коли ми вже привикнимо до порядку.

Andrii Parfeniuk: яка цікава мова пішла. В принципі що 5 коп що 100 грн різниця є, але за критерієм принципу – ніякої різниці немає. Народ, якщо ви такі ''щедрі'' за 5коп, то чого плачете за ціни на продукти, бензин і їздите в Польщу на заробітки?

Ira Korsakova: Підтримую автора посту на 100%!!! Мені а АТБ ще ні разу правильно решти не дали. В них ніколи немає копійок. Чи то 40, чи 80... Вони то в свою користь розумні.

Владимир Ходаковский: Да ні це не позор а приниження нас з Вами.. Да, 10/20/30 копійок – це не великі гроші, але сама суть в тому шо нас з Вами тримають за ЛОХІВ..

Альона Лящук: АТБ те що на Соборності... В них завжди все чітко.. І здача є, і копійки, а от те що на Конякіна... просто нема слів... Вони нагло брешуть і обмануть клієнтів.

Владимир Ходаковский: Да не про 10 копійок мова, а про порядність і відношення людей до людей. Ви мабуть нікуди ніколи не їздили за кордон і не бачили там ставлення людини до людини.

Наталія Волошина: Всі хто писав "ха-ха", на те, що дописувач писала про решту, яку не додають у великих супермаркетах. Тепер це вам "ха- ха". Ви ніколи не станете людьми майбутнього. Якщо це розрахунок, він має має бути кінцевим, до копійки, з цієї копійки починається ваше мислення, ваше майбутнє. Перш за все це культура. Культура обслуговування. Ми не говоримо, що на даний момент це вже не гроші, ми говоримо про те як ми до цього ставимося. Якщо ви зараз написали про "ха-ха", то ви ніколи не зможете досягнути рівня Європи, повірте, світить лише ж...па. Подумайте!!!!!

Oksana Boiko: У всіх, незалежно від напрямку роботи рітейлерів (магазини роздрібної торгівлі) повинна бути "розмінна монета" залежно від цін на ціннику. Будь 1 коп чи гривня. А якщо раптом так сталось, що чомусь відповідальна особа не забезпечила касира (це не маршрутчикі, як ми собі думаємо, їх носять, це не ринок!), тоді як мінімум він має вибачитись і попередити. А не як більшість – тупо не додає. Добре ще якщо не хамить!

Аня Лавришик: Ну поки копійки не відмінили, касири зобов'язані давати здачу. І це не покупці повинні забезпечувати супермаркети копійками. Є інкасація, банки, де можна забезпечитись копійками. У покупців зарплату видає банкомат, який навіть купюри дрібніші не дає, не то що копійки.

Байда Олександра: Колись замість 25 коп дала дві грн, було свято і навіть по 1 грн не було, так вот навіть не подякували забрали і пішли хоча казала вибачте нема 25 коп, але їм всерівно було.

Настя Цепловська: До чого тут жлобство?? В мене також була така ситуація. Мала дати здачу 5.40, 5 грн дала і почала обслуговувати іншу людину... я стою.. чекаю..  кажу 40 копійок ви мені дасте? А вона з притензією до мене ніби я не свого чекаю, так спокійно каже – "немає копійок, що я зроблю" і далі обслуговує.. як ніби все нормально... так це Не НОРМАЛЬНО!!!!

Читайте також: На Волині у магазинах АТБ щовечора поливають "прострочку" отрутою і виносять на смітник - ЗМІ

Нагадаємо, роздрібна мережа компанії "АТБ-Маркет" заснована в 1993 році. Співвласниками в рівних частках є бізнесмени Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун, стан кожного оцінюється в 208 млн доларів.

В 2015-2016 рр. компанії, підконтрольні АТБ в Криму, заплатили в бюджет РФ близько 11 мільйонів доларів. Мова йде про мережі магазинів ПУД, що працюють на окупованому півострові після 2014 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter