Луцьк стане єдними містом в Україні, де прийматимуть документи для вступу до закладів вищої освіти в Європі.

Читайте також: Відомий волинський інтелектуал може стати академіком (фото)

Про це повідомляє t1.ua.

Через епідемію коронавірусу перетин кордону громадянами ускладнений. Тож цього року абітурієнтам, які хочуть здобувати вищу освіту, та їхнім батькам буде важко відвідати університети Європи, аби поспілкуватися з їх адміністрацією та переконатися на власні очі в тому, що саме цей виш підходить для них.

Тому фахівці проекту "Європейський Центр Освіти" відкриють у Луцьку консультаційний центр, де українські абітурієнти зможуть отримати інформацію про понад 100 закладів вищої освіти в Європі.

"Останнім часом до мене часто звертаються волиняни з проханням проконсультувати щодо навчання за кордоном. Тож ми вирішили відкрити консультаційний центр у Луцьку. 

У зв'язку з коронавірусом ми не можемо проводити масових зустрічей, тому будемо працювати з усіма абітурієнтами індивідуально через наш центр. У перспективі ми розгорнемо діяльність проекту у всіх регіонах України", – повідомив колишній ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан.

Фахівці Центру допоможуть сформувати та передати у виш повний пакет документів у електроному форматі. Тобто абітурієнтам не доведеться долати кордон, аби передати документи в омріяний університет. 

Читайте також: Тітушки, погрози та залякування: Ігор Коцан тероризує викладачів СНУ та готує провокації

Як розповів співкоординатор проекту Віталій Сніжко, для Центру вже підібрали приміщення та визначають години прийому абітурієнтів. 

Нагадаємо, колишній очільник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан після грандіозного провалу на виборах ректора відверто маніпулював та погрожував професорсько-викладацькому складу. Після гучних погроз своїм колегам, виборча комісія навіть зверталася з офіційною заявою до поліції, аби ті забезпечили порядок під час проведення виборів.

Окрім того, перебуваючи на посаді ректора університету, Ігор Коцан привласнив 5 дороговартісних автомобілів на декілька мільйонів гривень, серед яких і люксовий позашляховик Mercedes GL-класу. Зазначимо, відповідно до реєстрів МВС, за кошти фонду було придбано і зареєстровано кілька автомобілів. Тому правоохоронці за фактом привласнення чужого майна внесли відомості до ЄРДР і розпочали кримінальне провадження.

Проте, після відкриття кримінальної справи з цього приводу, автівки повернули університету.

Що стосується голови студради Віталія Сніжка, то він також неодноразово потрапляв у різного роду скандали. Наприкінці 2018 року луцькі студенти на чолі зі Сніжком вимагали від міської влади зниження ціни проїзду для них на 50% і навіть організували акцію протесту поблизу Волинського окружного адміністративного суду та під стінами Луцької міської ради. Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт неодноразово зустрічався зі студентами та наголошував, що у Луцьку, як і в інших містах, пільга на перевезення студентів, як і інших категорій населення, є лише в електротранспорті, адже тролейбуси – це соціальний вид транспорту. Однак, активісти не дослухались до аргументів керівництва міста та подали позов на Луцьку міську раду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook