Одразу три нові політичні партії увійшли б до Верховної Ради України, якби парламентські  вибори відбулись найближчої неділі. В цілому українці віддать перевагу 6-7 партіям. Про це свідчать результати дослідження соціологічної групи "Рейтинг", інформує УП.

Читайте також: Олександр Шевченко у ТОП-10 лідерів на пост президента України

Окрім звичних "Батьківщини", "БПП Солідарності", "Опозиційного блоку" та "Радикальної партії" до парламенту велики шанси увійти мають такі політичні сили, як "Слуга народу", УКРОП та "Громадянська позиція".

Більшість респондентів віддають перевагу "Батьківщині" – 21,7% із тих, хто визначився і піде на вибори. "Батьківщину" підтримали у всіх областях, окрім Луганської (13%), Донецької (14%) та Харківської (14%). У інших областях за партію віддали б свої голоси від 21% до 29% опитаних.

Майже вдвічі менше респондентів ніж "Батьківщину" підтримали партію "Слуга народу", яка піде на вибори як проект Володимира Зеленського – 12,4%.

Хороші шанси пройти у Верховну Раду має партія УКРОП, за яку готові проголосувати 4,6% опитаних.

Читайте також: На Волині "Громадянська позиція" Гриценка займається незаконною агітацією та чорним піаром

Також у Раду би пройшов "Блок Петра Порошенка" – 9,6%, "Опозиційний блок" – 9,5%, "Громадянська позиці" 7,8% Анатолія Гриценка та "Радикальна партія" – 6,5%.

Зокрема, на Луганщині – 24%, Донеччині – 19% та Харківщині – 16% найбільше підтримують "Опозиційний блок".

Опитування проводилось з 16 листопада по 10 грудня 2018 року серед 40 тисяч повнолітніх мешканців усіх областей, крім окупованих територій.

Похибка на рівні кожної окремої області становить не більше 2,4%, на рівні України – не більше 0,5%.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter