Київський апеляційний суд заарештував банківські рахунки у Швейцарії, а також нерухомість в Італії та в окупованому Криму колишнього депутата Верховної Ради, сина експрем'єр-міністра Миколи Азарова Олексія і передав в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), 3 його будинки в Україні. Повідомляє Еспресо.TV.

Читайте також: Порошенко оголосив себе президентом і вивів мільйони: оприлюднено скандальний документ

Зазначено, що на початку серпня була розглянута апеляція Генпрокуратури на відмову суду першої інстанції заарештувати майно Азарова в межах кримінального провадження.

Генпрокуратура наголосила, що отримано докази причетності українського ексчиновника до іноземних фірм, чиї рахунки та майно просить заарештувати слідство.

Апеляційний суд погодився з такою позицією і наклав арешт на 10 банківських рахунків, відкритих у Швейцарії, Люксембурзі та Італії компаніями Sobwell Holdings Limited, Elterwood Holdings Limited, Lynnfield Enterprises Limited, Harborside EstatesLimited, Sprengen Finanse Limited, Stragenton Holdings Limited, Blaxton Investments Limited, Stichting Depositary Donau Investments Fund.
Також накладено арешт на 2 будинки та земельні ділянки, розташовані на території Італії в муніципалітеті Ольбія (Сассарі), містечко Гольфо Маринелла.

Читайте також: Національний банк скасував чергове валютне обмеження

Окрім того, заарештовано нерухомість Азарова в Україні: 2 котеджі, 3 земельні ділянки, 3 житлові будинки, 2 домоволодіння та гараж.

При цьому житловий будинок, 2 домоволодіння і земельну ділянку Азарова передано для реалізації АРМА.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Рішення суду вступило в силу 8 серпня, оскарженню не підлягає.