Яскравим дійством стало святкування Дня села Угринів, яке входить до Городищанської ОТГ, що знаходиться в Горохівському районі. З самого ранку линули мелодії над селом. До цього свята з року в рік тут підходять креативно, тож нічого дивуватися що й цього року на урочистості й веселощі завітали жителі з усього села і навіть сусідніх. В цей день село, як завжди, радо зустрічало гостей. Дівчата у вишиванках привітали найпочесніших гостей хлібом-сіллю.

Читайте також: "Борисе і Глібе, ми Вас молимо": у селі на Волині відзначили храмове свято на чолі із Митрополитом Михаїлом (фоторепортаж)

Святкування відбулося 25 серпня. Ще спозаранку, о 8.00 маленькі жителі села зібралися на місцевому ставку, аби позмагатися, хто з них кращий рибак і наловить більше риби. Переможців визначали за такими критеріями: хто найбільше зловив риби та хто найбільшу зловив рибу.

 

 

Опісля рибалки місцева футбольна команда "Волинь" Угринів зійшлася у запеклому поєдинку із футбольною командою з села Лище, аби довести, що вони найкращі та свою роботу знають. Все ж впевнену перемогу в матчі здобули господарі поля із рахунком 3:1.

Аби довести, що в селі вміють не тільки ловити рибу та грати у футбол, місцеві спортсмени змагалися між собою у пляжному волейболі. Доволі напружені ігри під палючим сонцем все ж розставили усе на свої місця – переможці були обрані.

А у той час, поки спортсмени змагалися між собою у тому чи іншому виді спорту, на центральній площі села зібралося уже чимало людей, аби встигнути придбати святкову лотерею і виграти чудові призи.

 

 

 

Організатори дійства подбали і про те, аби жителям було комфортно на святі та вони могли насолодитися ним досхочу. На території облаштували оригінальні фотозони, біля яких фотографувалися усі бажаючі. Святкові кульки, оригінальні композиції із соломи та виставка "Стежками рідного села", яка зібрала в собі знімки усіх часів, дозволяли місцевим жителям поринути у справжню атмосферу дійства.

 

 

 

 

 

Читайте також: Конкурс краси, танці та шалені розваги: на Волині гучно відгуляли День села (фоторепортаж)

Проте, аби усім стало ще цікавіше та "підігріти" час перед святковим концертом місцеві господині та господарі частували гостей усілякими смаколиками. Малинівка, хріновуха, калганівка, зубрівка та багато інших – такі незвичайні напої могли скуштувати усі, хто бажав. А якщо зголодніли, то молоденька господиня пригощала усіх варениками з картоплею, кулішем, пончиками та багатьма іншими смачними стравами.

 

 

 

 

 

Після усіх частувань розпочався святковий концерт, який приніс людям масу позитивних вражень та емоцій.

"Дозвольте усіх привітати із Днем Незалежності України та святом села Угринів. Хоча наша громада невеличка, але вона утворена і вже є на карті України. Усі жителі нашої громади щедрі та працьовиті. Тож я хочу Вас привітати і побажати здоров’я, радості, добробуту і миру", – привітала мешканців села голова ОТГ Світлана Соколюк.

 

Пісні, які линули до небес, запальні танці та конкурси, вітання старожилів і найменшеньких жителів, ювілярів та просто хороших жителів Угринова – у такій обстановці і тривав святковий концерт, який супроводжувався веселим сміхом та бурними оплесками.

Також усі присутні могли покуштувати смачнющий іменний торт.

Після завершення концерту, місцеві силачі спробували себе у перетягуванні канату та підніманні гирі, а опісля того розіграли святкову лотерею, на якій щасливчики виграли два теляти, декілька поросят та ягня, яке подарував громаді незмінний спонсор села, директор ТзОВ "Городище" Анатолій Никонюк.

 

 

Закінчився День села Угринова святковою дискотекою.

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook