Завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко захворів на ГРВІ та здав тест на COVID-19. Про це медик повідомив на своїй сторінці у мережі.

Читайте також: Закарпатців, які були у лікарні на Волині з підозрою на коронавірус, відпустили додому

Олег Яковенко повідомив, що захворів на ГРВІ та сидить вдома на лікарняному в ізоляції. Крім того, він описав перебіг хвороби та лікування.

"День перший. В кінці дня з’явилась загальна слабість, біль в м’язах, сухість слизових носоглотки, кон’юнктивіт, головний біль, підвищення температури до 38.9. В іншому без особливостей.

День другий. Загальний стан покращився, температура 37, відмічалась загальна слабість, біль м’язах, втома, кон'юнктивіт, катаральні симптоми.

День третій. Загальний стан покращився, залишається загальна слабість, втома після навантаження, кон'юнктивіт, катаральні симптоми, періодично озноб.

День четвертий. Загальний стан покращився, залишається загальна слабість, втома після навантаження, перодично озноб.

Читайтне також: Волинську обласну лікарню повністю підготують для прийому хворих на коронавірус в умовах карантину

Обстежився на ПЛР до грипу та COVID-19, чекаю на результат, від госпіталізації в інфекційне відділення відмовився! Будуть експрес тести, тоді зможу обстежити всю родину!", – пише лікар.

Також Олег Яковенко зазначає, що його дружина також захворіла. У неї з перш ого дня хвилеподібна температура до 38-39, періодичний кашель з візингом, загальна слабість, кишкові розлади.

"Загальний стан на сьогодні з позитивною динамікою в лікуванні, про те спостерігається періодичний кашель, загальна слабкість з втомою після навантаження, періодичне, хвилеподібне, підвищення температури з ознобом! У сина був сухий кашель та головний біль, загальний стан на сьогодні задовільний, періодично сухий кашель. В доньки в анамнезі були кишкові розлади, респіраторні симптоми відсутні, загальний стан задовільний.

Лікування: Озельтамівір, Парацетамол по потребі, постійно промиваємо носоглотку содовим розчином, їмо легку їжу, багато вживаємо рідини, мінімум надмірного фізичного навантаження. Сидимо всі вдома на карантині!", - наголошує медик.

Зокрема, лікар зазначив, що протягом останніх двох тижнів був у контакті з великою кількістю респіраторних хворих.

Читайте також: Коронавірус в Україні: глава МОЗ терміново звернувся до українців

Нагадаємо, сьогодні, 19 березня, рішенням Луцької міської ради передбачено збільшити видатки департаменту фінансів та бюджету на надання субвенції обласному бюджету для обласної клінічної лікарні на заходи з боротьби з коронавірусом у сумі 60  мільйонів гривень. Ці кошти було знято з капітального ремонту доріг (50 мільйонів гривень) та прибудинкових територій (мільйонів гривень). 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook