Волинську обласну клінічну лікарню підготують для роботи у повному карантині, аби вона перша приймала хворих на коронавірус. Місцева, обласна влада та народні обранці максимально мобілізують медичні заклади для того, аби бути готовими до найгіршого розвитку подій в області.

Читайте також: "Усі в'їзди та виїзди на Волині потрібно перекрити", – Ігор Палиця

Про це йшлося під час наради у Волинській обласній раді за участі влади та медиків щодо боротьби з коронавірусом.

Виконуючий обов'язки директора ВОКЛ Олександр Дудар під час наради повідомив, що лікарня та колектив активно готується до того, аби приймати у себе хворих.

"Обласна лікарня може виділити 600 ліжок для карантину, аби там розміщати хворих на коронавірус. 

Окрім того, у Волинській обласній клінічній лікарні є 20 апаратів ШВЛ та ще 20 можна докупити, проте я не впевнений, що газотранспортна система зможе витримати навантаження", – зазначив Олександр Дудар.

Після обговорення ситуації у лікарнях області нардеп Ігор Палиця запропонував перенести базове місце, куди в першу чергу госпіталізуватимуть хворих, у Волинську обласну клінічну лікарню, а інфекційна буде другорядна.

Загалом, спільно вирішивши, що важко хворих на коронавірус пацієнтів розміщатимуть у Волинській обласній клінічній лікарні, натомість ургентних хворих на себе забирає Луцька міська клінічна лікарня, аби не відправляти усі лікарні на карантин.

"Всі 600 ліжок мають бути відповідно обладнані газовими концентратами. День-два потрібно пропрацювати усе, де можна здійснити закупівлі та відправити обласну лікарню на повний карантин. Потрібно продумати, аби навіть, не дай Бог, буде хтось народжувати із підозрою на коронавірус, то це можна було зробити в обласній лікарні. Для цього потрібно забезпечити відповідними лікарями та обладнанням. Це ж саме потрібно зробити із Волинською обласною дитячою лікарнею, аби не втягнути на карантин Перинатальний центр та дитячу лікарню.

Продумайте за цих 2 дні усі деталі, аби обласну лікарню відправити на карантин та не наражати на небезпеку інші медичні заклади. Пропрацьовуйте усе, аби не випустити з виду абсолютно нічого", – зазначив Ігор Палиця.

"Наразі ми повинні:

1. Підготувати Волинську обласну клінічну лікарню, як головний центр для госпіталізації хворих із коронавірусом;

Читайте також: Головний медик Волині повідомив про готовність області до епідемії коронавірусу

2. Для проживання медичного персоналу продумати, можливо пологовий будинок, аби персонал міг там проживати, а з пологового усе перенести у Перинатальний центр. Також забезпечити їх усім необхідним для проживання;

3. Визначити окремі автомобілі, які будуть виїжджати на виклик до пацієнтів з підозрою на коронавірус;

4. Зібрати медиків, аби прорахувати кого, як і куди везти (це стосується також і інших хворих);

5. Повністю забезпечити медперсонал та обласну лікарню відповідним обладнанням та спеціальним одягом;

6. Потрібно створити Call-центр, куди люди зможуть телефонувати та розповідати про симптоми, аби надалі медики змогли діяти відповідно. Це потрібно для того, аби люди не їхали з симптомами у лікарні самі, щоб не наражати на небезпеку оточуючих;

7. Розробити соціальні ролики, аби люди розуміли наскільки це серйозно, тому що зараз вони не дуже розуміють

До понеділка максимум вирахуйте усі суми, аби в понеділок максимум ми змогли оплатити усе обладнання", – підсумував парламентар.

Нагадаємо, Ігор Палиця виділить 20 мільйонів гривень на боротьбу з поширенням коронавірусу на Волині. Нардеп закликав всіх, від бізнесменів до контрабандистів і правоохоронців, фінансово долучитись до боротьби з поширенням смертельного вірусу, адже прийшов час рятувати область.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook