Сьогодні депутати Луцької міської ради зібралися на позачергову сесію, щоб вирішити першочергові питання для громади нашого міста. Зокрема, розглянули внесення змін до бюджету міста на 2020 рік.

Читайте також: Волинську обласну лікарню повністю підготують для прийому хворих на коронавірус в умовах карантину

Щонайперше, рішенням передбачено збільшити видатки департаменту фінансів та бюджету на надання субвенції обласному бюджету для обласної клінічної лікарні на заходи з боротьби з коронавірусом у сумі 60  мільйонів гривень. Ці кошти було знято з капітального ремонту доріг (50 мільйонів гривень) та прибудинкових територій (мільйонів гривень). Про це інформує Луцька міськрада.

Як зазначив виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, саме Волинська обласна лікарня буде опорною у боротьбі з коронавірусом. Тож за ці кошти, які виділила міська рада, придбають необхідне обладнання та апарати штучного дихання, іншу медичну техніку.

Передбачили й кошти обласним медичним закладам для фінансової матеріальної допомоги працівникам, які залучені до робіт із запобігання поширення коронавірусу, в сумі 500 тис. грн. З них: 400 тис. грн - для КЗ "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" і 100 тис. грн - для КЗ "Волинська обласна інфекційна лікарня".

Обласним медичним закладам, що розташовані в м. Луцьку, на забезпечення перевезення працівників передбачили 500 тис. грн. Таку ж суму для доїзду медичних працівників передбачено й міським закладам охорони здоров’я.

Читайте також: У Луцьку через коронавірус дезінфікуватимуть усі громадські місця та під'їзди

Із-поміж інших змін, збільшили видатки виконавчому комітету для правоохоронних заходів і закладів на "Програму забезпечення особистої безпеки громадян та протидії злочинності на 2018-2020 роки" у сумі 100 тис. грн, з них: для управління патрульної поліції в місті Луцьку ДПП НП України – 50 тис. грн та Луцькому відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області – 50 тис. грн для придбання захисного одягу.

Нагадаємо, вчора, 18 березня, під час наради щодо боротьби з коронавірусом, народний депутат від Луцька Ігор Палиця закликав Луцьку міську та Волинську обласну влади зупинити поточні видатки з бюджетів. Нардеп зазначив, що 20 мільйонів буде виділено з Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook