Теща очільника Поліської митниці Олексія Мужева офіційно торгує харчами на ринку і не має співмірних із зазначеними статками доходів. Однак жінка змогла придбати дві квартири у новобудові, новий Volkswagen Tiguan і позичити дочці пів мільйона гривень. 

Читайте також: Розлучення корумпованого волинського митника та доньки експрокурора: сторони не з’явились в суд (відео)

Лариса Сапронова, теща очільника Поліської митниці Олексія Мужева, у 2019 році стала власницею двох квартир – на 50 і 100 кв.м. – в новобудові у Запоріжжі. Ринкова вартість цієї нерухомості складає близько 75 тис. дол. Також у 2017 на тещу митника оформили новий Volkswagen Tiguan, це близько 40 тисяч доларів, пише Bihus.info.

Варто зауважити, що Мужев не приховує, що цією автівкою користується сам і навіть зазначає її у декларації. У тому ж році теща митника позичила дочці 500 тис. грн. Офіційно Сапронова – ФОП, з основним видом діяльності – торгівля харчами уроздріб на ринку. За останні 10 років вона не декларувала доходів, співмірних із записаними на неї активами.

Водночас сам Олексій Мужев усе своє життя працював на митниці. Восени 2019 він очолив Поліську митницю, котра внаслідок реформи об’єднала Рівненську, половину Волинської та чверть Хмельницької областей. До цього Мужев працював у Запоріжжі, де його офіційна зарплатня до 2018-го року була зовсім невисока. Дружина чиновника нещодавно вийшла з декрету і працює на приватній фірмі, де, судячи з декларації її чоловіка, отримує мінімальну зарплату.

Читайте також: Дружина скандально відомого волинського митника подала на розлучення та продає квартиру за 3 мільйони

Наразі Мужев очолює Поліську митницю як виконувач обов’язків керівника, поки через відкритий конкурс не оберуть постійного. Варто зауважити, що у 2015 році Мужева звільняли з митниці із формулюванням "одноразове грубе порушення". Однак яке саме – невідомо, але відомо, що в тому році на митниці був масштабний аудит, за результатами котрого було звільнено керівників аж 6 областей. Пізніше запис про "одноразове грубе порушення" з невідомих причин визнали недійсним і митник поновився на посаді.

Виявляється, що через пів року Мужева знову звільнили, цього разу за тривалу відсутність на роботі, 150 днів. Проте митник зміг поновитися через суд – виявилося, що дні неправильно порахували.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook