Політичний експерт Тарас Березовець, який працює у команді Петра Порошенка, вирішив виправдати свій ганебний жарт про масштабну пожежу у легендарному Соборі Нотр-Дам. Його недоречний гумор масово осудили не тільки українці, але й посол Франції в Україні.

Читайте також: Топ-"порохоботи" зганьбились на всю Європу, обсміявши пожежу в Парижі

Тарас Березовець виправдовується тим, що цей жарт був у стилі скандально відомого, сатиричного французького видання "Шарлі Ебдо" (Charlie Hebdo). 

"Мій вчорашній пост щодо пожежу в Соборі Паризької Богоматері поширився як пожежа в соцмережах. Прокоментувала його і Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, в свою Твіттері прокоментувала його як "ганьба". Все це вимагає пояснень з мого боку.

Велика Французька революція дарувала світові три головні цінності, свобода, рівність, братерство. Саме свобода, в т.ч. свобода слова є непорушним принципом П'ятої республіки. Скандально відоме французьке видавництво Charlie Hebdo кілька років тому стало мішенню терористичної атаки через свої неоднозначні публікації. Проте, ніхто не поставив під сумнів право журналістів на свою суб'єктивну думку. У мене просте питання. Чим моє право як українського журналіста, відрізняється від прав моїх французьких колег? Чи був жарт за межею. Так, був..." – пояснив Березовець.

Читайте також: "Путін, введи войска!": навіщо прихильники Порошенка хочуть загострення війни на Донбасі

"Порохобот" також заявив, що критикувала його "фабрика тролей Зеленського". Втім він не врахував, що чимало відомих журналістів, активістів, громадян та навіть посол Франції несхвально висловились щодо злого жарту. Невже вони всі з "фабрики тролей Зеленського"? Навіть посол Франції?

"Вчора фабрика тролів Зеленського спустила на мене всіх собак, розміщуючи сотні абсолютно ідентичних постів одними словами в сотнях профілів..." – зазначив політолог Порошенка.

Виправдання Тараса Березовця лише додало бензину до пожежі в обговоренні його жарту. 

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко пояснив політологу і, як він себе називає, журналісту каналу "Прямий", чому його аргументи – це ганьба.

"Коли український пропагандист порівнює свій недолугий політичний "жарт" із зухвалим гумором "Шарлі Ебдо" – це ганьба. Що і підтвердила своїм коментарем пані Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон", – наголосив очільник НСЖУ Томіленко.

Пропагандист, який жаліється, що його брудний і аморальний жарт проти конкурента Порошенка і цивілізованого світу в цілому, виглядає посміховиськом. Втім, навряд "порохоботів" ця історія чомусь навчить. "Чорний піар" і грубі образи, скоріше за все, продовжать литись рікою на Володимира Зеленського.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook