Громада Свято-Варваринського храму с.Острів’я, Шацького району вже вдруге не може перейти до ПЦУ.

Читайте також: У Луцьку храми УПЦ МП не поспішають переходити до ПЦУ (відео)

4 лютого 2019 року у місцевому храмі відбулися парафіяльні збори, котрі очолив благочинний Шацького округу протоієрей Миколай Вихор. На зборах благочинний повідомив парафіянам про призначення нового настоятеля ієрея Василя Хомича, про це йдеться на сайті УПЦ Володимир-Волинської Єпархії.

Нагадаємо, що 28 січня парафіяни храму не дозволили бувшому настоятелю храму Сергію Омелянюку, забороненому у священнослужінні, "перевести" релігійну громаду села до ПЦУ.

3 лютого, у неділю, в місцевому будинку культури було проведено схід селян. Як свідчать місцеві жителі, ініціатором сходу був голова Шацької районної державної адміністрації Голядинець Василь Володимирович. На цих зборах були присутні представники Київського патріархату, котрі проводили голосування про перехід в ПЦУ. 20 жителів села, з котрих лише 6 ходять у храм, проголосували за перехід в ПЦУ, а 42 учасники сходу вийшли із будинку культури, відмовившись брати участь в голосувані, адже підтримують УПЦ.

Читайте також: "Боялися, що буде рейдерське захоплення храму", – прихожани ПЦУ про відстоювання волинського храму

На загальних парафіяльних зборах, котрі відбулися в храмі 4 лютого, за подальше перебування релігійної громади в лоні Української Православної Церкви підписалися усі учасники – 57 жителів с.Острів’я.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter