У Ковелі пам’ятник встановлений за кошти народного депутата Степана Івахіва та міського бюджету не витримав і двох років та почав руйнуватись.

Читайте також: Схожі на Межигір'я: які будинки у державних олігархів Волині на озері Світязь

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

24 серпня 2016 року пишно та з урочистостямивідкривали  пам’ятник "Борцям за волю України". Місце обрали символічне – бульвар Лесі Українки, де у 1990 році вперше підняли синьо-жовтий стяг. До встановлення постаменту долучилась Ковельська міська рада і нардеп від округу.

Мер міста Олег Кіндер під час урочистостей дякував благодійному  фонду Степана Івахіва "Патріоти Волині" за здійснення мрії сотень ковельчан. Але мрія, побудована на патріотизмі, дала тріщину.

Читайте також: Через невиконані обіцянки Ігоря Лапіна "активісти" блокували сесію Луцької міськради

Вже в  березні 2017 тріщина вкрила основу пам’ятника. На думку депутатів Ковельради підрядник робіт не виконав гарантійних забоязань, а міська рада в особі мера, ніяк не відреагувала на халатність. Окрім цього через деякий час поруч пам’ятника почала руйнуватись й бруківка.  

Минув рік, як в міській раді озвучували запит, щодо відновлення пам’ятника, але коштів на це досі не  виділили. Тож хто платитиме за ремонт постаменту поки невідомо. 

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter