Цьогоріч громадськість відзначатиме 150-річчя від дня народження видатної дочки українського народу Лесі Українки, творчість якої тісно пов'язана з синьоокою Волинню. З цього приводу проводиться та ще заплановано безліч заходів для вшанування пам’яті поетеси.

Читайте також: Вийшов перший примірник 14-томного зібрання творів Лесі Українки, яке підготували у ВНУ

16 лютого члени громадської організації "Повір у себе", які виховують діток з психофізичними порушеннями, зібралися у Музеї Лесі Українки Волинського національного університету, щоб інтерактивним флешмобом засвідчити свою пошану землячці. Кожна з мам особливих діток та педагоги організації обрали собі твір поетеси, який декламували на відео.

Атмосфера музею спонукала до того, щоб кожен перейнявся духом Лесиних почуттів, які вона вкладала у кожну свою поезію. Тому так чуттєво звучали віршовані рядки, так органічно дивилася у кадрі кожна із читців.

 

 


Своїми враженнями від проведеного заходу, а також про те, як виникла та втілювалася в життя ця ідея, поділилися голова ГО "Повір у себе" Інна Гачукова та її заступник Марина Борозенець.

"Ідея виникла спонтанно. Так, як батьки нашої організації активні, творчі, я й запропонувала вивчити вірш, що ліг би на серце кожній мамі, яка виявила бажання взяти участь у нашому імпровізованому літературному вечорі. Марина підхопила ідею та запропонувала провести цей захід у музеї Лесі Українки. Саме вона взяла на себе усі питання, пов’язані з організацією та місцем проведення.

Я щаслива, що нам усе вдалося, і нехай спонтанно, але у якнайкоротші терміни ми змогли втілити у життя цей задум. До дня відзначення річниці Лесі Українки усі відео флешмобу будуть опубліковані на сторінці нашої громадської організації у Facebook", – розповіла Інна Гачукова.

 

Читайте також: Військова кафедра, медична спеціальність та перейменування: ректор ВНУ розповів про досягнення та плани на майбутнє (фото)

Своєю чергою пані Марина висловила щиру вдячність за сприяння у проведенні заходу усім причетним.

"Щиро дякуємо завідувачці музею Лесі Українки Тетяні Данилюк та викладачці університету Олені Маланій, які провели нам невелику екскурсію музеєм та розповіли цікаві факти із життя поетеси. А також, безмежно вдячні за подарунки – глиняних птахів ручної роботи, які виготовила Олена Олександрівна. Адже, за її словами, вони приносять щастя", – поділилася заступник голови громадської організації.


 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, що з метою належного вшанування імені всесвітньо відомої української письменниці Лесі Українки та відзначення 150-річчя від дня її народження, впродовж 2021 року у Луцькій міській територіальній громаді заплановано низку заходів.

Детальніше про події можна прочитати тут.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook