Співробітники Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) проводять обшуки в приміщеннях "Богдан моторс", включаючи спортклуб "5 елемент", у справі про закупівлю чиновниками Міноборони і Генштабу авто за завищеними цінами. Про це повідомляє прес-служба НАБУ на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також: "Гробовозки" Гладковського і Порошенка: як президент з партнерами заробляють на війні

Відзначається, що розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з квітня 2018 року. Поки це вся інформація, яку ми можемо повідомити, з огляду на необхідність збереження таємниці слідства.

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють обшуки у приміщеннях ПАТ "Автомобільна Компанія "Богдан Моторс", в т.ч. в клубі "5 елемент".

Слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами. Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 191 КК України.

Так звана "гробовозка" виробництва "Богдан моторс"

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з квітня 2018 року. Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дуже зайнятий: чому Порошенко системно бреше, щоб не йти на допит в ДБР

Окрім того, в НАБУ взялись розслідувати і справу щодо злочинної схеми "Роттердам+".

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють санкціоновані обшуки в офісі фінансової групи компаній (в Києві), задіяної в реалізації так званої формули "Роттердам+", яка, в свою чергу, є предметом досудового розслідування детективів НАБУ. Попередня правова кваліфікація – ч. 2 ст. 364 КК України. Розслідування особливостей запровадження та функціонування "Роттердам+" НАБУ здійснює з березня 2017 року. Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства", – повідомляється в бюро.

Читайте також: Порошенко порушив Конституцію, створивши НКРЕКП, яка запустила "Роттердам+" – вирок КС

Водночас голова Офісу президента Андрій Богдан настирливо звертається до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням ініціювати арешт майна Петра Порошенка. Зокрема, мова про завод "Кузня на Рибальському", який фігурує у скандалі з розкраданнями в "Укроборонпромі", та телеканал "Прямий". Про це із посиланням на свої джерела пише видання theБабель.

Очільник Генпрокуратури очікувано відмовляється застосовувати подібні санкції до екс-президента.

Андрій Богдан хотів добитись свого через одного із заступників гепрокурора, а саме Сергія Кізя. До речі, його ім'я було у списку команди Володимира Зеленського на місце наступника Юрія Луценка. Втім і Кізь відмовився йти на подібний крок стосовно Порошенка. Як наслідок він вже не претендує на місце генпрокурора, говорить джерело в ГПУ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook