Українців, які працюють у Китаї, попередили про випадки затримання за порушення трудового законодавства країни, що почастішали там останнім часом.

Читайте також: Як гроші заробітчан впливають на курс гривні

Про це пише Обозреватель з посиланням на Міністерство закордонних справ України.

Також громадянам нагадали, що законно працевлаштуватися в КНР можна лише маючи робочу візу типу "Z", яка видається особам, котрі мають необхідний пакет документів, оформлений винятково за місцем знаходження роботодавця.

У відомстві підкреслили, що в разі відсутності типу візи, яка дає право на виконання оплачуваної роботи в Китаї, громадяни України можуть стати жертвою візових шахраїв і недобросовісних роботодавців, які пропонують роботу без дотримання правил працевлаштування.

Читайте також: Третина українських заробітчан хочуть назавжди залишитись в Польщі

Також МЗС додало, що до іноземців, які нелегально працюють у зазначеній країні, як правило, застосовувалися заходи адміністративного впливу у вигляді затримки поліцією на термін до 30 діб (строк адміністративного арешту може бути продовжений до 60 діб), штрафу на суму до 5000 юанів ( більше $800), депортації з Китаю із забороною в'їзду в країну терміном від одного до п'яти років (в окремих випадках – до десяти років).

Ще один важливий нюанс – це загроза отримати тюремне ув'язнення терміном до одного року, оскільки невідповідність типу візи реальній меті поїздки в КНР часто розцінюється китайською стороною як незаконний перетин державного кордону.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter