У платіжки українців включають так звані "температурні коефіцієнти", через що доводиться переплачувати за газ.

Читайте також: Оприлюднили березневі тарифи на газ для населення: скільки заплатимо

На сайті інформаційно-консультаційного центру "ГазПравда" опублікували інструкцію, як уникнути зайвих витрат.

Відзначається. що люди не тільки не розуміють, за що їм нараховували додаткові обсяги понад два роки. Частина споживачів виявляє, що їм ці додаткові обсяги налічували три рази. Перший раз − в тарифі на розподіл, другий раз − на цей же обсяг газу в оплаті за сам газ. А в третій раз "температурні коефіцієнти" нараховувалися автоматично самими газовими лічильниками.

Щоб не заплатити зайвого, необхідно перевірити, чи встановлений у вас лічильник з термокомпенсацією або "директивним приведенням" до стандартних умов. Якщо так − ви маєте право вимагати від облгазів компенсації переплат.

На фото показані позначки, виділені червоним. Якщо на лічильнику є такі позначки, виділені червоним − "ТБ = 0 ° С" або "Тб = 15 ° С", або у типорозміру є буква "Т", то ви власник такого лічильника.

Читайте також: Електроенергія в лютому різко здорожчала на 21%

Якщо виявите, що немає такого лічильника, перевірте свій особистий кабінет на сайті вашого облгазу. Там має бути запис "Лічильник з елементами температурної компенсації" або подібний.

Читайте також: Повідомили, скільки волиняни заплатять за газ у березні

Якщо не знайдете такого запису, а побачите інший, наприклад "У опалювальному приміщенні на відстані не більше 0,5 м від входу газопроводу", "В опалювальному приміщенні на відстані більше 0,5 м і менше 1,5 м від входу газопроводу", "Зовні приміщення на відстані менше 1 м від виходу газопроводу", "Зовні приміщення на відстані більше 1 м від виходу газопроводу" або подібні, − зверніться до облгазу і вимагайте коригування обсягу споживання, а відповідно зменшення плати за газ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook