У луцьких тролейбусах намагаються забезпечити якісне, комфортне та безпечне перевезення пасажирів громадським транспортом. 

Читайте також: У Луцьку на маршрути вийдуть ще чотири нові тролейбуси (відео)

Про це повідомляють на сайті компанії "БОГДАН".

В умовах пандемії COVID-19 працівники луцького автозаводу "Богдан" винайшли спосіб для запобігання швидкому розповсюдженню вірусу в межах транспортного засобу. 26 жовтня 2020 року було отримано патент № 144745 на корисну модель "Спосіб очищення та знезараження поверхонь і повітря салонів транспортних засобів".

Суть цього способу полягає у встановленні в транспортних засобах бактерицидних опромінювачів двох типів. Першим тролейбусом, у якому встановили такі пристрої для очищення та знезараження поверхонь і повітря салонів став "Богдан Т70117" для Луцька. Зокрема, в салоні тролейбуса встановили 2 бактерицидні опромінювачі та 2 бактерицидні опромінювачі-рециркулятори.

Опромінювач-рециркулятор бактерицидний – це пристрій закритого типу, який може використовуватися постійно під час руху тролейбуса, незалежно від присутності чи відсутності пасажирів в салоні. Він є абсолютно безпечним і не потребує провітрювання приміщення салону транспортного засобу.

Читайте також: У Луцьку можуть заборонити зупинки приміському транспорту

Опромінювач бактерицидний – це пристрій відкритого типу, який призначений для кварцування салону прямими ультрафіолетовими променями. Використання цього виду знезараження можливе лише за відсутності людей в салоні, наприклад, на кінцевих зупинках. Застосування безозонових ламп не вимагає додаткових витрат часу на провітрювання салону після кварцування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook