Владика Михаїл прокоментував теракт у Луцьку. 

Читайте також: Адвокат терориста Кривоша назвав його версію подій, що відбувалися на Театральному майдані Луцька 21 липня

Митрополит Луцький і Волинський закликав подякувати Господу за те, що зберіг людські життя під час інциденту в обласному центрі. Про це говорив архієрей під час проповіді в 7-му неділю після П’ятдесятниці на завершення Божественної літургії у кафедральному соборі Святої Трійці, – йдеться на сторінці Волинської єпархії у Facebook.

Згадуючи ті події, високопреосвященний зазначив, що саме Бог не допустив, аби "луцький терорист" убив когось чи зайшов до собору, як планував. Отже, Всевишній почув наші молитви.

На підтвердження керуючий єпархією нагадав слова зі Священного Писання: "Коли не Господь береже місто, даремно пильнує сторожа" (Пс. 126:1). Це означає, що в нашому місті є праведники, зокрема, у цьому храмі. Творець любить наш край і не допустив тут статися лиху. Завдячуючи тим, хто завжди стоїть у церкві та щиро молиться, ми зберегли цей Божий дім і життя людей. "Наша молитва почута Богом", – упевнений архіпастир.

Тому владика закликає не говорити: "Від мене нічого не залежить", а навпаки – ревно просити заступництва у Всевишнього та дякувати Йому за кожен прожитий день. Від нашої віри та молитви може залежати життя цілого міста і краю, стверджує митрополит Михаїл.

Читайте також: У Луцьку обрали міру запобіжного заходу терористу Кривошу, який утримував у заручниках автобус з людьми

Нагадаємо, в Луцьку 21 липня зловмисник зі зброєю в руках захопив автобус з пасажирами. Він утримував заручників понад 10 годин, після чого був затриманий поліцією.

Терористу обрали міру запобіжного заходу. Його взяли під варту на 60 днів, до 18 вересня включно. Рішення прийняв Луцький міськрайонний суд 23 липня.

На суді Максим Кривош, який розповів, що попередньо планував захопити не автобус, а собор

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook