Користувачі мережі Facebook вкотре поскаржились на "шикарні" волинські дороги та на роботу дорожньої служби вцілому.

Читайте також: "На місці президента я б вже розстріляв половину дорожників", – Савченко до головного дорожника Волині

Так, користувачка мережі Lena Stoliaryk опублікувала пост на своїй сторінці, який присвячується дорозі Луцьк-Любешів:

"Шановні читачі! Моєму обуренню немає меж! Буквально 2 дні назад їхала разом зі своїм братом по справах дорогою Луцьк-Любешів. Це просто жах!!! Щоб там проїхати, ні, пролетіти, потрібен мабуть вертоліт! Куди дивиться керівництво і чим воно займається, якщо дороги в такому стані?! Невже, щоб привести головну трасу в порядок потрібно "тикнути пальцем"? Ями – в коліно, проїхати неможливо! Такими темпами ми дійсно скоро "будемо в Європі".
Браво нашим дорожнім службам!", – зазначає дописувачка.

Читайте також: Голова департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА осоромився і може втратити посаду

Направду, дивлячись на роботу очільника департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Івана Мирки, який, м’яко кажучи, не поспішає вирішувати дорожні питання області, виникає чимало питань, стосовно його професіоналізму.

Схоже, чиновника більше цікавить коли в Луцьку з’явиться 4g Інтернет, а не відремонтовані автошляхи. Така думка закладається, коли читаєш дописи представника "Самопомочі" у Facebook:

"4g і Луцьк в числі перших!
П.С. а нещодавно ми тільки говорили про 3g на Світязі", – дописує головний дорожник Волині.

Нагадаємо, що під час оперативної наради Іван Мирка дуже осоромився перед новим керівником Волинської ОДА Олександром Савченком. Новопризначений губернатор був обурений тим, що не почув від директора департаменту чіткого плану з експлуатації та ремонту доріг на даний час. Замість того, "горе-дорожник" запропонував якийсь незрозумілий бізнес-план, за що отримав порцію справедливої критики від Савченка.

"Розповідайте про умови експлуатації доріг на теперішній час (ліквідація паводків і т.д.). Якщо ви не дуже готові, то можете сідати,а про дороги мені розкажуть інші спеціалісти. Ви склали бізнес-план. Що далі? Я питаю, чи будете латати дороги, а Ви говорите про бізнес-план. На місці президента я б вже розстріляв половину дорожників. Доріг немає взагалі", – зауважив Савченко.

Зазначимо, що 7 лютого на бюджетних слуханнях Мирка просив виділити йому 91 млн грн. на експлуатаційне утримання і посипання доріг взимку. Що він збирався робити з цими коштами і куди їх вкладати – було незрозуміло навіть депутатам. Але як можна витратити таку фантастичну суму, коли зима майже закінчилась? Очевидно, списати на закупівлю піску, солі та реагентів, очистку доріг, яка проводилась не своєчасно.

Волиняни вже кілька років неодноразово скаржаться на роботу відомства, очолюваного Миркою. Водіїв же турбує питання: куди йдуть мільйони, які виділяються на ремонт доріг, і які вони сплачують у вигляді акцизного збору?

Читайте також: Лучанин показав як виглядає «Мирчина» доріжка в нікуди

Що ж стосується розвитку сфери туризму та рекреації, то з цим у Мирки теж не дуже. Щоразу він просить шалених коштів для якихось сумнівних проектів, а ніякого результату, крім власних провокативних дописів у Facebook представити не може.

Отже, за свою "активну роботу" очільник департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка отримав від Олександра Савченка "останнє китайське попередження". Та чи не візьме гору традиційне для Мирки бажання збагатитись над "професійними" навичками, водіям залишається тільки здогадуватись.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitte

Віталій Іщук