Депутат Волинської обласної ради Сергій Слабенко вразив своєю декларацією про доходи за 2017 рік. Цікаво, що, згідно з документом, він обійшовся взагалі без доходів у минулому році. Дохід в сім'ї мають лише син та дочка депутата.

Читайте також: Гола-боса фірма волинського чиновника та депутатів боргує 32 мільйони

Нагадаємо, що Сергій Слабенко з 1994 по 1997 рік працював у ТзОВ "Континіум". Згодом став народним депутатом України. Після завершення каденції він подався у депутати Волинської облради, куди був обраний у 2006 та 2010 роках.

У 2014 році Сергій Слабенко став фігурантом гучного скандалу. Він їхав у автівці "Toyota Camry" разом з суддею Рожищенського райсуду Русланом Хитриком, який пребував за кермом, і врізався у машину "Mitsubishi", в результаті чого постраждали 3 особи. Очевидці запевняють, що "Toyota", у якій їхали Хитрик та Слабенко мчала на шаленій швидкості приблизно 150 км/год, а обидва чоловіки – і пасажир, і водій були напідпитку. Хитрик спробував втекти, але його затримали до прибуття правоохоронців місцеві мешканці. Слабенко навіть не намагався втікати, адже казав, що був у "пограничному стані". Цікаво, що усі відео зі Слабенком у "пограничному стані" дивним чином швидко зникли з мережі.

Читайте також: Волинський нардеп і олігарх Івахів вразив декларацією з шаленими статками

Окрім того, суддя заявляв, що не знав Сергія Слабенка, а просто підібрав його по дорозі до Луцька. У цій історії ані суддя, ані депутат облради не отримали покарання від прокуратури.

У 2015 році Слабенко покинув фракцію "Наша Україна" і приєднався до "Батьківщини". Однак вже за рік був виключений звідти.

В декларації депутат зазначив, що наразі займається адвокатською діяльністю і проживає у Києві. З нерухомості Сергій Слабенко задекларував будинок у Луцьку площею 11,9 кв. м, а також земельну ділянку у Луцьку площею 311 кв. м, яку він набув 29.09.2009 року.

У власності депутата є чимало цінних паперів на солідну суму: 144274 акцій ВАТ "Родючість" номінальною вартістю 36 068,5 грн, 300000 акцій ПАТ "Фірма "Львів-Петроль" номінальною вартістю 150 000 грн, 35,71% корпоративних прав на ТзОВ "Трансбуд-Сервіс" грошовою вартістю 2 500 000 грн, 5% ТзОВ "Торговий дім м'ясопродукт".

Читайте також: Мільйони готівки, елітна нерухомість та новенькі авто: що у декларації власника волинського алкокартелю

Дружина обранця громади Катерина Слабенко невідомо чим займається. Однак жінка є власницею двох квартир у Луцьку 72,8 кв. м та 166.3 кв. м. Також вона має гараж у обласному центрі та земельну ділянку у Боголюбах площею 2400 кв. м. На її рахунку 8 500 доларів і 14 000 євро.

Єдиними, хто отримує дохід у сім'ї Слабенко, є син Дмитро та дочка Тетяна.

Дмитро Слабенко

Дмитро Слабенко працює у партульній поліцї Волинської області, де за рік заробив 103 208 грн. Він має квартиру у Києві площею 55,9 кв. м. Також володіє автомобілем Mitsubishi Colt 2009 року випуску, яку набув у 2009 році.

Тетяна отримала стипендію 20 015 грн від Національного транспортного університету. У неї також є квартира у Києві площею 55,9 кв. м.

Сергій Слабенко нічого не написав у розділі про річний дохід і, виходить, що перебуває на утриманні своїх дітей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter