Український журнал Фокус склав рейтинг найбільш комфортних для життя міст України.

Читайте також: У Турійському районі "рейди" сімей, котрі опинилися в складних життєвих обставинах

При цьому враховувався економічний стан міста, рівень цін, зарплат, вартість нерухомості, інвестиційна привабливість, можливість отримати роботу, якість освіти, кількість вузів, екологічна ситуація, а також транспортна система та безпека мешканців.

Читайте також: У Луцьку – операція за участю Нацгвардії

У рейтингу комфортності українських міст брали участь столиця і обласні центри, за винятком окупованих Донецька, Луганська, а також Севастополя і адміністративного центру анексованого Криму − Сімферополя. Кожне з 22 міст мігли набрати максимально 100 балів.

Читайте також: У Луцьку утворився довжелезний затор біля Центрального ринку

На першому місці у списку опинився Харків (67,1 бал).

Друге і третє місця розділили Вінниця (61,5 бали) та Київ (55,9 бали).

У десятку кращих міст України для життя потрапили також Львів (55,8), Одеса (52,5), Дніпро (51,7), Чернігів (50,9), Житомир (48,5) і Хмельницький (48,1).

Читайте також: У Луцьку створили найменший автомобіль в Україні

Луцьк посів 8-ме місце у рейтингу.

За даними громадської мережі "ОПОРА", влада Луцька займає третє місце за публічністю в Україні, поступаючись Івано-Франківську і Києву. Влада не тільки відкрита, але і добре справляється з комунальними проблемами. У всеукраїнському муніципальному опитуванні соціологічної групи "Рейтинг" лучани оцінили якість послуг в місті на 3,3 бала з 5 можливих. Це другий після Вінниці результат.

Читайте також: "Стоп-ліфт": обстеження непрацюючих підйомників у Луцьку

Серед плюсів міста − порівняно невисокі ціни на покупку та оренду житла. Наприклад, придбати "однушку" на вторинному ринку можна в середньому за 11 тисяч доларів США. А орендувати на місяць житло за 2800 гривень. Із зарплатами ситуація гірша. Луцьк входить до трійки міст з найменшим винагородою за роботу. 6700 гривень − саме стільки в середньому заробляють жителі області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter