Управління державної охорони допомогло Порошенку "поховати" кримінал, який відкрили на Президента через руйнування національної пам'ятки. Такий факт з'ясували журналісти програми "Схеми".

Читайте також: Мліли люди, падали стяги, сутички та "особливі" шанувальники: що сталося під час приїзду Порошенка у Ковель (відео)

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

У 2012 році міліція розслідувала кримінальне провадження за фактом руйнування історичної пам'ятки на приватній ділянці Порошенка у Києві. Проте як тільки Петро Олексійович став президентом справу закрили, а документи, які мали до неї стосунок вилучила Державна охорона. Про це йдеться у новому розслідуванні журналіста програми Схеми – Сергія Андрушка.

Ділянка Петра Порошенка про яку йде мова розташована у самісінькому центрі столиці, навпроти Лаври за адресою вулиця Радіальна 5.

На межі ділянкою Гаранта знаходиться земляне укріплення 18-го століття і до того ж, пам'ятка національного значення − Олексіївський люнет.

У 2012 році на Президентській приватній ділянці розпочалися будівельні роботи. Прямісінько на Олексіївський люнет заводили будівельну техніку. Такий факт зафіксували на фото. Руйнування культурної пам'ятки – це кримінальна стаття передбачає штраф або позбавлення волі на три роки.

У зв'язку з цим у 2013 році прокуратура Печерського району Києва навіть відкрила кримінальне провадження: "Прокурорською перевіркою було встановлено, що забудовник частково зруйнував пам'ятку та зніс частину земляного укріплення Київської фортеці".

У документах згадувалася адреса ділянки Радіальна, 5, власником якої і є Порошенко. Досудове розслідування тоді здійснювала міліція. Вона ж його і закрила 2014 року вже коли Порошенко став президентом. Закрили "у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення".

Восени 2018 року журналісти розіслали запити у різні державні установи, з проханням надати копії різних документів щодо будівництва на ділянці Порошенка, дозвільних документів та результатів перевірок. Однак, як виявилося Управління державної охорони, яке підпорядковується Президенту вилучило всі документи, що стосуються президентської ділянки. Документи вилучили у міністерстві культури, Інституті археології, Київському департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю та Департаменті охорони культурної спадщини. Документи, які можуть бути доказами вчиненого Гарантом кримінального злочину. заховали під грифами службової і навіть державної таємниці.

Читайте також: Вигнали Януковича, але помилились з вибором, – Ігор Палиця про чинного президента і майбутні вибори

Більш детальніше у відео-сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook